Zárjegy címke, biztonsági címke

A zárjegy címke bizonyos szempontból védi a terméket vagy annak csomagolását az illetéktelen hozzáféréstől. Amikor a címkét megpróbáljuk eltávolítani, tönkremegy, így egyértelművé válik a felnyitási kísérlet. A felhasznált anyagtól függően a zárjegy címke rétegekre esik szét, amikor megpróbáljuk lehúzni, láthatóvá válik a felirat (legtöbbször VOID), miközben elszakad. Az Etisoft széles választékban kínál védelmi célokra kifejlesztett, illetéktelen beavatkozást kimutató biztonsági címkéket: ismerje meg szolgáltatásunkat!

 • a zárjegy a garanciarendszer része 
 • egyszerűen tájékoztat az illetéktelen beavatkozásról  
 • védi a gyártók és szállítók érdekeit 

Alkalmazás

branża-electronicsbranża-pharmacyobszar-office
Ajánlatkérés

Zárjegy címke az Etisoft kínálatában: miért érdemes minket választania?

 • Több, mint két és fél évtizedes tapasztalat
 • Hazai és nemzetközi piaci jelenlét
 • Elismert, megbízható beszállítók és partnerek
 • Különböző szolgáltatási modellek
 • Prémium minőségű termékek
 • Folyamatos kínálat fejlesztés és bővítés
 • Szakképzett és elhivatott kollégák
 • Ipar 4.0 gyártási technológiák
 • Ügyfélközpontúság
 • Pontos szállítási határidők
 • Hosszútávú kapcsolatépítés

Zárjegy címke: milyen előnyöket rejt a használata?

Manipuláció elleni védelem

A manipuláció elleni védelem garantálja, hogy senki illetéktelen ne tudjon visszaélni az Ön érzékeny dokumentumaival vagy termékeivel. A zárjegy címke egy rugalmas alternatívája a címkékkel történő biztonsági lezárásoknak – gyors, olcsó és hatékony megoldás. A termék nem iparágspecifikus, mivel szinte minden területen felhasználható.

A biztonsági címke ugyan közvetlenül nem nyújt konkrét védelmet, azonban egyértelművé teszi a jelenléte, hogy a védeni kívánt tárgy le van zárva. Ennek akár megelőző hatása is lehet, a címke eltávolítása pedig vizuális következményeket von maga után. A VOID szöveg a lezárt felületen marad, ami azt jelenti, hogy mindig észrevehető az illetéktelen hozzáférés.

Személyre szabhatóság

Amint RFID címke, ruhacímke, termékcímke, etikett címke, energiacímke vagy bármelyik más jelölésünknél, úgy zárjegy címke gyártmányaink esetében sem ismer cégünk határokat, ha személyre szabhatóságról van szó. Legyen szó számítástechnikai eszközökről, élelmiszerekről, gyógyszer- vagy vegyipari termékekről esetleg laborkísérletekről, a visszakövethetőség érdekében szükséges a sorszámozás. Innovatív nyomdatechnológiánknak köszönhetően sorszámozás mellett vállaljuk QR vagy vonalkódot nyomtatni a biztonsági címkére. Számos megoldás áll az Ön rendelkezésére szolgáltatásunk keretében, amellyel egyedi módon biztosíthatja a manipuláció elleni védelmet.

Etisoft zárjegy címke: milyen típusokkal találkozhat?

Hologramm-fóliás zárjegy címkék

Kialakítás

Ezen típusú címke speciális biztonsági PET-fóliából készül, és magasfokú nyúlási és szakítószilárdsági mutatókkal büszkélkedhet. Amikor felragasztjuk az adott felületre, nagyon szilárd tapadás jön létre, amely hatékonyan ellenáll a külső behatásoknak, pl. víznek, olajnak, alkoholnak, zsíroknak, de még a lúgoknak vagy savaknak is. Ráadásul remekül bírja a szélsőséges hőmérsékleti körülményeket is: -60 és +150 Celsius fok között is megbízhatóan használható. A hologramm-fóliás zárjegy címke hátoldala egy öntapadós, alu-hologramm réteggel rendelkezik, ami a fény hatására a szivárvány színeiben jelenik meg.

Biztonsági funkció

A hologramm-fóliás zárjegy címkék eltávolításakor elszakad az alumínium réteg, és csak a VOID (üres, érvénytelen) szó lesz látható a felületen ismételve. A réteg egy része megmarad a fólián, azonban a másik fele erősen rátapad a felhelyezett felületre.

Leggyakoribb felhasználás

Miután ezen típusú zárjegy címke dekoratív megjelenéssel bír, ezért főleg olyan termékeknél szokták használni, amelyek magas minőséget képviselnek. A tabletek, asztali/hordozható számítógépek vagy egyéb szórakoztató elektronikai cikkek esetében a hologram-fóliás címkék a kiváló kvalitás érzetével ruházzák fel az adott eszközt. Az eredetiség jelzése mellett egy hologramm-fóliás címke így csak emeli a váráslói élményt.

Fehér fóliás zárjegy címkék

Kialakítás

A zárjegy címke fehér fényes PET fólián készülnek, amelyeken szintén megtalálható a VOID felirat. Az anyag a hologram-fóliás biztonsági címkéhez hasonlóan jól nyúlik és magas szakítószilárdsággal rendelkezik. A felragasztás után tartósan megmarad a felületen, és ellenáll a víznek, zsíroknak, olajoknak, alkoholnak, savaknak/lúgoknak. Hőmérséklettűrése megegyezik a hologramm-fóliás zárjegy címkékkel.

Biztonsági funkció

A fehér fóliás zárjegy címke biztosítja a csomagolás sértetlenségét. Amikor valaki megpróbálja eltávolítani a címkét, a felületen marad egy jól kivehető VOID üzenet – ez jelzi, hogy az áru csomagolása többé már nem érintetlen, és így „láthatatlan tanúként” megakadályoz mindenféle manipulációt a termékkel kapcsolatban.

Leggyakoribb felhasználás

Ezen típusú zárjegy címke ugyanazt a feladatot látja el, mint a hologramm-fóliás változat, vagyis szavatolja az árucikk sértetlenségét. A különbség mindössze annyi, hogy a fehér fóliás címke egy jóval költséghatékonyabb megoldás.

Papír alapú zárjegycímkék

Kialakítás

A papír alapú zárjegy címke a három típus közül a legkedvezőbb árú manipuláció elleni védelem. Önmegsemmisülő, eltávolításkor azonnal szakadó, selyemfényű, mázolt papírból készül, és akár színesben is nyomtatható. A ragasztónak köszönhetően számos felületen megtapad, és remekül bírja az alacsonyabb hőmérsékletet is. Elsősorban száraz környezetben alkalmazható, azonban a megfelelő felületkezeléssel – pl. laminálással – kültéren is lehetséges a használata.

Biztonsági funkció

A papír zárjegy címke minden alkalommal jelzi az illetéktelen beavatkozást, miután tapadási tulajdonságaiból fakadóan maradványok nélkül nem lehetséges eltávolítani a felületről.

Leggyakoribb felhasználás

A gazdaságos papíralapú zárjegy címke a minőségi matériáknak köszönhetően kiválóan alkalmas céges tulajdon manipuláció elleni védelmére. Ezek alapján leginkább laptopok, asztali számítógépek, CD-k stb. védelmére szokták használni.

Egyedi zárjegy címke megrendelésekért kérjen tőlünk ajánlatot!

Back to top