Termékek

Alkalmazás

obszar-manufakturingobszar-shippingobszar-warehouse

Intralogisztikai rendszerek

Az e-kereskedelem rohamos növekedése következtében az intralogisztika új kihívásokkal találja szemben magát nap, mint nap. A raktárforgalom növekedése, a gyors szállítási határidő és ezért a rövidebb tárolási időszakok, a kisebb rendelési mennyiségek miatt változtatásokra van szükség. Az intalogisztikai rendszer rugalmas, maximálisan megbízható és méretezhető logisztikai folyamatokat tesz lehetővé. Az Etisoft (...)

Olvass tovább Ajánlatkérés

A számítógéppel vezérelt és kerék alapú, automatikusan irányított járművek, vagy AGV (Automated Guided Vehicle) olyan rakományhordozók, amelyek a létesítmény padlóján haladnak fedélzeti kezelő vagy vezető nélkül. A mozgásukat szoftver és érzékelő alapú vezérlőrendszereknek a kombinációja irányítja. Előre kiszámítható haladási irányuknak, szabályozott gyorsításuknak/lassításuknak és automatikus akadályérzékelő lökhárítójuknak köszönhetően biztonságos rakománymozgást tesznek lehetővé. Optimalizálja tárolási, komissiózási és szállítási funkcióit az Etisoft minőségi AGV rendszereivel: kérjen tőlünk ajánlatot!

Etisoft AGV rendszerek: az Ön igényeire szabva

Cégünk igyekszik ügyfelei igényeit maximálisan kielégíteni, így Ön nemcsak RFID címkék, etikett címkék vagy egyéb termékjelölés, hanem a folyamatautomatika területén is bizalommal fordulhat hozzánk. Vezető nélküli robot rendszereink több tonna teherbírással rendelkeznek, így biztonságosan szállítják a termékeket az Ön által meghatározott célállomásra milliméter pontosan. A rutinfeladatok esetében időt és pénzt takarítható meg járműveinkkel, miközben redukálhatók a szállítás közbeni sérülések. A rendszer segítségével optimálisan használhatók fel az erőforrások, emellett folyamatbiztosan és hatékonyan alkalmazhatók a különféle szállítási feladatokhoz.

Az AGV-ket kifejezetten az Ön igényeihez méreten állítjuk össze – vagy önálló megoldásként, vagy a már meglévő árukezelési rendszeréhez csatlakoztatva. Automata járműveink a létesítmény környezetéhez szabható egyénileg: eredményesen együtt működnek nagyobb sebességű kapukkal, teherliftekkel vagy akár szállítópályákkal is. Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően az általunk kínált ATV rendszerek egyszerűen integrálhatók a termelési és szállítási folyamatokba.

Mik is pontosan az AGV rendszerek?

A jellemzően akkumulátorral működő AGV-k több járműből állnak, amelyek előre meghatározott vezetőutakon közlekednek. A járművek számos irányítási technológia segítségével navigálnak a létesítményben, pl. a padlóra szerelt mágnesszalagokkal vagy rudakkal, optikai érzékelőkkel vagy mágnes/giroszkóp alapú irányítással. Ezen megoldások megkönnyítik az útvonalak megváltoztatását és a rendszer bővítését, ha mondjuk a létesítményben változnak a körülmények.

Milyen típusai léteznek?

Automatizált kocsik – a legegyszerűbb típusú AGV minimális jellemzőkkel a leggazdaságosabb megvalósítás érdekében

Egységterhelésű járművek – olyan egyedi járművek, amelyek különféle terheket (elsősorban raklapokat, ládákat, kocsikat vagy kötegeket) szállítanak villákon vagy a fedélzeten

Hengermozgató járművek – ezen járművek kifejezetten nehéz acél- vagy papírtekercseket kezelnek

Vonó járművek – olyan motoros egységek, amelyek egy sor nem motorizált és teherrel megpakolt pótkocsit húznak

Automatizált kocsik –a targonca a kezelőszerveinek köszönhetően pilóta nélkül is képes üzemelni

Több kocsi valós idejű vezérléséhez és felügyeletéhez a számítógép vezeték nélküli kapcsolatokat használ. A segítségükkel adatokat gyűjt az egyes egységek aktuális helyzetéről, majd kapcsolatba lép a szoftverrel a cél- és útválasztási logikához. Úgy irányítja a járműveket, hogy rádiófrekvencián keresztül meghatározott feladatokat kommunikál feléjük – ezek magukban foglalják a megállást, indítást, sebességváltoztatást, emelést, süllyesztést, többpontos fordulatot, hátramenetet, vezetőpályáról való eltérést és így tovább.

Hol alkalmazhatók?

Az AGV-k számos iparág számára biztosítanak automatizált anyagmozgatást, beleértve:

  • Autóipar
  • Vegyszeripar
  • Élelmiszeripar
  • Kereskedelmi nyomtatás
  • Egészségügy
  • Gyógyszeripar
  • Logisztika
  • Nyomdaipar

AGV rendszerek: milyen előnyeik vannak?

Elszámoltathatóság: ha egy termék a jármű fedélzetén van, a rendszer nyomon követi azt. Így nagymértékben lecsökken a rosszul elhelyezett vagy „elveszített” árucikkek száma.

Automatikus kiegyenlítés: az olyan termelési környezetekben, ahol több időpontban különböző műveleteket hajtanak végre, az AGV rendszerek segítenek a folyamatok kiegyenlítésében.

Költségszabályozás: míg a munkaerőkiadások általában növekedni szoktak és gyorsan változnak a gazdasági feltételek függvényében, addig az AGV rendszer költségei kiszámíthatók.

Létesítménykarbantartás: a járművek ütköző-elhárítói megakadályozzák a létesítményen belüli károkat.

Rugalmasság: az AGV útja tetszés szerint változtatható a gyártási és kezelési igények alakulásával.

Kevesebb korlátozás: a szabadon mozgó AGV-k kiküszöbölik a szállítószalagok által okozott hozzáférési problémákat. Kevesebb helyet igényelnek, mint a hagyományos targoncák, így szűkebb folyosókat tesznek lehetővé.

Csökkent üzemeltetési költségek: a töltés valamint akkumulátorkezelés egy AGV rendszerrel automatikus lehet, a szabályozott gyorsítás/lassítás pedig minimálisra csökkenti az alkatrészek kopását.

Kevesebb termékkárosodás: a rendszer kíméletesen kezeli a termékeket, ezáltal csökken a létesítményben a hulladék.

Ismételhetőség: az AGV-k kiszámíthatóan és megbízhatóan hajtják végre az ismétlődó mozgási feladatokat.

Biztonság: a járművek mindig követik a vezetőútjukat, akadály esetén pedig megállnak, így a környező személyzet is nagyobb biztonságban van.

Ütemezés: megbízhatóságuk és pontos szállításuknak köszönhetően a járművek javítják az ütemezési képességeket és a műveletek hatékonyságát.

Eredményesség: több irányított targonca használatával bővíthető a kapacitás és a teljesítmény.

Felkeltették érdeklődését termékeink? Ne habozzon: vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen tőlünk ajánlatot!

Back to top