Termékek

Alkalmazás

obszar-manufakturingobszar-shippingobszar-warehouse

Intralogisztikai rendszerek

Az intralogisztikai rendszerek AGV (Automated Guided Vehicle) targoncákon alapuló, önjáró AMR (Autonomous Mobile Robots) robotok. Alkatrészek és késztermékek gyári vagy raktári csarnokban történő automatikus szállítására szolgálnak. Kijelölt útvonalakon haladva szabvány raklapokat, konténereket és anyagmozgató kocsikat szállítanak. A mobil robotok munkáját az IntraFleet rendszer felügyeli. Az IntraFleet flottakezelő lehetővé teszi a logisztikai folyamatok megtervezését, figyelembe veszi a gyártócsarnok és a raktár infrastruktúráját, valamint az ott mozgó munkatársakat. Az (...)

Olvass tovább Ajánlatkérés

A számítógéppel vezérelt és kerék alapú, automatikusan irányított járművek, vagy AGV (Automated Guided Vehicle) olyan rakományhordozók, amelyek a létesítmény padlóján haladnak fedélzeti kezelő vagy vezető nélkül. A mozgásukat szoftver és érzékelő alapú vezérlőrendszereknek a kombinációja irányítja. Előre kiszámítható haladási irányuknak, szabályozott gyorsításuknak/lassításuknak és automatikus akadályérzékelő lökhárítójuknak köszönhetően biztonságos rakománymozgást tesznek lehetővé. Optimalizálja tárolási, komissiózási és szállítási funkcióit az Etisoft minőségi AGV rendszereivel: kérjen tőlünk ajánlatot!

Etisoft AGV rendszerek: az Ön igényeire szabva

Cégünk igyekszik ügyfelei igényeit maximálisan kielégíteni, így Ön nemcsak RFID címkék, etikett címkék vagy egyéb termékjelölés, hanem a folyamatautomatika területén is bizalommal fordulhat hozzánk. Vezető nélküli robot rendszereink több tonna teherbírással rendelkeznek, így biztonságosan szállítják a termékeket az Ön által meghatározott célállomásra milliméter pontosan. A rutinfeladatok esetében időt és pénzt takarítható meg járműveinkkel, miközben redukálhatók a szállítás közbeni sérülések. A rendszer segítségével optimálisan használhatók fel az erőforrások, emellett folyamatbiztosan és hatékonyan alkalmazhatók a különféle szállítási feladatokhoz.

Az AGV-ket kifejezetten az Ön igényeihez méreten állítjuk össze – vagy önálló megoldásként, vagy a már meglévő árukezelési rendszeréhez csatlakoztatva. Automata járműveink a létesítmény környezetéhez szabható egyénileg: eredményesen együtt működnek nagyobb sebességű kapukkal, teherliftekkel vagy akár szállítópályákkal is. Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően az általunk kínált ATV rendszerek egyszerűen integrálhatók a termelési és szállítási folyamatokba.

Mik is pontosan az AGV rendszerek?

A jellemzően akkumulátorral működő AGV-k több járműből állnak, amelyek előre meghatározott vezetőutakon közlekednek. A járművek számos irányítási technológia segítségével navigálnak a létesítményben, pl. a padlóra szerelt mágnesszalagokkal vagy rudakkal, optikai érzékelőkkel vagy mágnes/giroszkóp alapú irányítással. Ezen megoldások megkönnyítik az útvonalak megváltoztatását és a rendszer bővítését, ha mondjuk a létesítményben változnak a körülmények.

Milyen típusai léteznek?

Automatizált kocsik – a legegyszerűbb típusú AGV minimális jellemzőkkel a leggazdaságosabb megvalósítás érdekében

Egységterhelésű járművek – olyan egyedi járművek, amelyek különféle terheket (elsősorban raklapokat, ládákat, kocsikat vagy kötegeket) szállítanak villákon vagy a fedélzeten

Hengermozgató járművek – ezen járművek kifejezetten nehéz acél- vagy papírtekercseket kezelnek

Vonó járművek – olyan motoros egységek, amelyek egy sor nem motorizált és teherrel megpakolt pótkocsit húznak

Automatizált kocsik –a targonca a kezelőszerveinek köszönhetően pilóta nélkül is képes üzemelni

Több kocsi valós idejű vezérléséhez és felügyeletéhez a számítógép vezeték nélküli kapcsolatokat használ. A segítségükkel adatokat gyűjt az egyes egységek aktuális helyzetéről, majd kapcsolatba lép a szoftverrel a cél- és útválasztási logikához. Úgy irányítja a járműveket, hogy rádiófrekvencián keresztül meghatározott feladatokat kommunikál feléjük – ezek magukban foglalják a megállást, indítást, sebességváltoztatást, emelést, süllyesztést, többpontos fordulatot, hátramenetet, vezetőpályáról való eltérést és így tovább.

Hol alkalmazhatók?

Az AGV-k számos iparág számára biztosítanak automatizált anyagmozgatást, beleértve:

  • Autóipar
  • Vegyszeripar
  • Élelmiszeripar
  • Kereskedelmi nyomtatás
  • Egészségügy
  • Gyógyszeripar
  • Logisztika
  • Nyomdaipar

AGV rendszerek: milyen előnyeik vannak?

Elszámoltathatóság: ha egy termék a jármű fedélzetén van, a rendszer nyomon követi azt. Így nagymértékben lecsökken a rosszul elhelyezett vagy „elveszített” árucikkek száma.

Automatikus kiegyenlítés: az olyan termelési környezetekben, ahol több időpontban különböző műveleteket hajtanak végre, az AGV rendszerek segítenek a folyamatok kiegyenlítésében.

Költségszabályozás: míg a munkaerőkiadások általában növekedni szoktak és gyorsan változnak a gazdasági feltételek függvényében, addig az AGV rendszer költségei kiszámíthatók.

Létesítménykarbantartás: a járművek ütköző-elhárítói megakadályozzák a létesítményen belüli károkat.

Rugalmasság: az AGV útja tetszés szerint változtatható a gyártási és kezelési igények alakulásával.

Kevesebb korlátozás: a szabadon mozgó AGV-k kiküszöbölik a szállítószalagok által okozott hozzáférési problémákat. Kevesebb helyet igényelnek, mint a hagyományos targoncák, így szűkebb folyosókat tesznek lehetővé.

Csökkent üzemeltetési költségek: a töltés valamint akkumulátorkezelés egy AGV rendszerrel automatikus lehet, a szabályozott gyorsítás/lassítás pedig minimálisra csökkenti az alkatrészek kopását.

Kevesebb termékkárosodás: a rendszer kíméletesen kezeli a termékeket, ezáltal csökken a létesítményben a hulladék.

Ismételhetőség: az AGV-k kiszámíthatóan és megbízhatóan hajtják végre az ismétlődó mozgási feladatokat.

Biztonság: a járművek mindig követik a vezetőútjukat, akadály esetén pedig megállnak, így a környező személyzet is nagyobb biztonságban van.

Ütemezés: megbízhatóságuk és pontos szállításuknak köszönhetően a járművek javítják az ütemezési képességeket és a műveletek hatékonyságát.

Eredményesség: több irányított targonca használatával bővíthető a kapacitás és a teljesítmény.

Felkeltették érdeklődését termékeink? Ne habozzon: vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen tőlünk ajánlatot!

Back to top