Ipari tépőzár

Az ipari tépőzár tökéletes alternatívája a csavaroknak és egyéb hagyományos rögzítő elemeknek. Korlátlan szabadságot biztosít a tervezésben, összeszerelésben, de még a karbantartás alatt is. Az Etisoft kínálatában található prémium minőségű tépőzárakat több ezer nyitásra és zárásra tervezték. Válassza a legjobbat, kérjen tőlünk ajánlatot!

 • gyors és egyszerű össze- és szétszerelés
 • esztétikus, sima és torzításmentes felületek
 • lyukfúrás megszüntetése
 • a végtermék súlyának csökkentése
 • az elemek ismételt összekapcsolásának lehetősége

Alkalmazás

branża-automotivebranża-constructionsbranża-electronics
Ajánlatkérés

Ipari tépőzár - miért van rá szükség?

Számos iparágban használják, ahol szükség van az összeillesztett elemek időszakos szétszerelésére. Az öntapadós szalag kivitelnek köszönhetően, a ragasztóréteg tökéletes tapadást biztosít a ragasztott felületeken, míg a tépőzáras rögzítők vagy a gomba alakú fejű visszazárható rögzítők tartós újrazárható kötést biztosítanak. Előnyük nem csupán tartósságukban, de nagy teherbírásukban is rejlik.

Az öntapadó szalag formájú ipari tépőzárral kiválóan helyettesíthetjük a csavarokat, pattintókat, szögeket és más hagyományos anyagragasztási módszereket.

Felhasználásuk egyszerű és nem igényel egyéb eszközt. Ez a megoldás rendkívül esztétikus, hiszen nem látszik, és a környezetei hatásokkal szemben ellenálló. Használata biztosítja a problémamentességet a termék összeszerelése során, a későbbi karbantartás alatt pedig garantálja a kényelmet, hiszen szükség esetén könnyedén szétszedhető.

Előnyei

 • gyors és egyszerű össze- és szétszerelés
 • esztétikus, sima és torzításmentes felületek
 • fúrás nélküli összeillesztést biztosít
 • a végtermék súlyának csökkentése
 • esetleges hibás összeszerelés során lehetőség van a javításra
 • az elemek ismételt összekapcsolásának lehetősége
 • felhelyezéskor nincs szükség szerszámra
 • megoldás illesztési problémákra
 • diszkrét kivitel
 • magas ellenállóság a környezeti viszonyokkal szemben
 • nehezen ragasztható felületeken is jól tapad

Ipari tépőzár alkalmazása

Az ipari tépőzárat leginkább akkor használjuk, ha rendszeres időközönként szét kell szerelni a ragasztott elemeket (pl. panelek, burkolatok, fedők, amelyeket el kell távolítani az alatta lévő alkatrészek vagy kábelek karbantartásához), illetve amikor az elemek ideiglenesen vannak rögzítve (pl. ideiglenes jelzések, kiállítási standdíszítések).

A tépőzárat legtöbbször az autóiparban használják kárpitok, tetőkárpit és padlószőnyegek felszerelése esetén a személygépkocsikban. Tömegközlekedési eszközökben, fali és mennyezeti panelek, ülés textíliák és egyéb kiegészítő eszköz felszereléséhez.

A hajó- és jachtgyártásban az öntapadós tépőzárat kárpitok, díszítőelemek és könnyű elektronika rögzítésére használják.

Az építőiparban tépőzáras és hurkos visszazárható rögzítőket használnak belső befejező részletek rögzítésére, ülések, burkolatok, pajzsok és takarólécek rögzítésére. A tépőzár vékony változatát többnyire üzletek és kiállítási standok díszítésére használják.

Az ipari tépőzár fajtái

Visszazárható rögzítők gomba alakú fejjel

A gomba alakú fejjel ellátott DualLock™ visszazárható rögzítőket a 3M tervezte. Az öntapadó műanyag szalag felületén sűrűn elhelyezkedve, több száz gomba alakú mikroreteszelő fej található. Biztosítják a kötés nagy mechanikai szilárdságát és tartósságát többszöri újranyitás esetén is.

A gomba alakú visszazárható kötőelemekkel elért kötés erőssége olyan nagy, hogy más mechanikai kötéseket is könnyedén helyettesíthetünk vele.

Az öntapadó tépőzár használata megkönnyíti a különböző hőtágulási anyagok egymáshoz ragasztását, emellett csillapítja a rezgéseket és ennek köszönhetően csendesebbé teszi az egész szerkezet működését.
Ez az egyedülálló rendszer az elemek tartós és stabil ragasztását biztosítja, holtjáték és a klasszikus horog-hurkos visszazárható rögzítőkre jellemző elmozdulások nélkül.

A tépőzárak különbözhetnek a felhasznált ragasztó típusától és a horgok sűrűségétől. Ez a sokféleség lehetővé teszi, hogy miden felületi igényhez megfelelően találjunk ipari tépőzárat.

A DualLock™ vékony újrazárható rögzítőelem olyan elemek esetében használható, ahol nincs szükség nagy kötési szilárdságra.  Kisebb fej kialakításuk azonban vékonyabbá teszik a rögzítő elemet, így kisebb tárgyakon is használható ez a megoldás.

Horog és hurok visszazárható rögzítőelemek

A tépőzáras rögzítőkkel legtöbbször cipőkön és kabátokon találkozhatunk. Elasztikus horgokat használnak, amelyek rugalmas hurkokba akadnak, ezáltal kötést képeznek. Ez az ötlet ipari alkalmazásokban is nagyon jól működik.
Az öntapadó rétegen lévő ipari tépőzárnak köszönhetően akár különböző anyagból készület elemeket is biztonsággal lehet összeilleszteni.

Ezek a könnyű szerkezetek, vékony anyagok és szövetek ragasztására szolgálnak. Ugyanakkor erős kötést biztosítanak az anyagok között, nedvességállók és kültéri alkalmazásokhoz is használhatók.

Miért válassza az Etisoft kínálatát?

Cégünk a nemzetközi piacon közel 30 éve van jelen. Célunk, hogy ügyfeleink igényeit minél gyorsabban ki tudjuk elégíteni és elvárásaiknak teljeskörűen megfeleljünk. 2019 óta már Magyarországi részlegünkkel is segíteni tudjuk a helyi vállalatok egyedi igényeit, és maximális kiszolgálásban részesíthetjük a hazai szükségleteket.

 • Kiváló minőséget biztosítunk. Az alapanyag gyártókkal ápolt szoros üzleti kapcsolatnak köszönhetően tökéletes minőségű tépőzárakat tudunk biztosítani.
 • Vállalati ügyfeleink számára teleskörű megoldást nyújtunk. Különböző iparágak egyedi paramétereit figyelembevéve kínáljuk szolgáltatásunkat.
 • A piac változásaira reagálva folyamatosan fejlesztjük kompetenciáinkat.
 • Minden vásárlónkkal egyéni módon működünk együtt.
 • Legyen szó etikett címkéről, ruhacímkéről, vagy termékcímkéről, cégünk a címke nyomtatásban piacvezető
 • Kínálatunkat és szolgálatásunkat folyamatosan bővítjük.

Ipari tépőzárra van szüksége, esetleg másban is tudunk segíteni? Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Back to top