Kézi címkézők

A kézi címkéző egy olyan egyszerűen használható eszköz, amellyel a korábban kinyomtatott címkéket közvetlenül a termék csomagolására helyezik. Megkönnyítik és felgyorsítják a tekercsbe csomagolt címkék ragasztásának folyamatát. Egy kézi címkéző növeli a termelékenységet és hozzásegít a kitűzött célok eléréséhez, így minden vállalat profitálhat a használatából. Cégünk minőségi Towa készülékeket forgalmaz: ismerje meg kézi címkéző kínálatunkat!

 • 25 mm-től 100 mm-ig terjedő címkeszélesség 
 • a címkék maximális magassága 60 mm 
 • a címkék közötti hézagok automatikus észlelése 
 • könnyen kezelhetők

Alkalmazás

obszar-manufakturingobszar-office
Ajánlatkérés

Towa kézi címkéző: melyek a legfontosabb tudnivalók?

A japán gyártmányú Towa kézi címkéző gépek egy exkluzív „Mech-Sensor System” nevű címkeél-érzékelőt használnak, amelyek automatikusan észlelik a címkék közötti hézagokat és azok elülső élét. Így rendkívüli pontosságot biztosítanak az öntapadós címkék adagolása során. A használatukhoz nincs szükség speciális szerszámra, patronokra vagy kazettákra. Az Etisoft kínálatában elérhető Towa kézi címkézők 25 mm-től 100 mm-ig terjedő címkeszélességig alkalmazhatók, egészen 60 mm-es maximális magasságig.

Lényeges információk a kézi címkéző megfelelő működéséhez:

 • Nincs szükség adagolónyílásokra, részekre vagy jelölésekre a lehúzható fólián
 • Nem kell mechanikai beállításokat végezni a különböző méretű címkéknél
 • Eltérő méretű címkék adagolhatók és felragaszthatók az adott kézi címkézővel
 • Az egyes címkék közötti hézagok között 2-3 mm-es távolság szükséges
 • A szenzor érzékeli a címke magasságát 60 mm-ig minden beállítás nélkül
 • Az 50 um-nél kisebb vastagságú címkék nem alkalmasak

Az kézi címkéző előnyei:

Gyorsabb címkézés

A kézi címkéző segítségével a különböző etikettek, termékcímkék, vonalkódok vagy QR kódok gyorsabban felhelyezhetők a kívánt helyre. Ez növeli a címkézési folyamat hatékonyságát, amivel értékes idő takarítható meg, és a kezelő hamarabb kezdheti el a következő munkamenetet. Egy manuális címkéző növeli a termelékenységet és csökkentik a munkaerő költségeket. Így fontos erőforrások takaríthatók meg, amely minden vállalkozás számára létfontosságú.

Kevesebb hulladék

A készülék használata egy remek módja annak, hogy a fenntartható csomagolást integráljuk vállalkozásunkba. Egy kézi címkézőnek köszönhetően redukálhatók a manuális címkeragasztásból származó elpazarolt címkék száma. A csökkentett hulladék pedig jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy óvjuk környezetünket.

Csökkenthetők az emberi hibából adódó félrecímkézések

A gép nélküli kézi címkézés során még a legfelkészültebb és gondosabb alkalmazottak is hibázhatnak, amelyek nem megfelelő címkézéshez vezet. Ez különösen akkor ad okot aggodalomra, ha a folyamatot további lépések követik. Egy kézi címkéző használatával kiküszöbölhetők az emberi bakik.

Könnyen kezelhető

Bár nem mindenki jártas napjaink modern technológiai vívmányainak kezelésében – a kézi címkéző egyike azon készülékeknek, amelyeket bárki könnyedén képes kezelni. A használatához ráadásul nem szükséges hosszadalmas beállítás, és rövid időn belül megtanulható a használata.

Kézi címkéző leggyakoribb alkalmazási területei:

Logisztika

A kézi címkéző gépeket számos vállalatnál alkalmazzák, hogy megkönnyítsék a napi címkézési munkákat a csomagolásokon vagy termékeken. Széleskörűen alkalmazhatók a különböző felületeken, úgy, mint műanyag, fém, üveg, fa, karton stb.

Futárszolgálatok

Számos futárszolgálat, postahivatal és közlekedési vállalat alkalmaz kézi címkézőket a hatékonyság érdekében. A címkenyomtató által előállított etiketteket a címkézőgép segítségével pillanatok alatt applikálhatjuk a csomagokra vagy borítékokra.

Agráripar

Napjainkban egyre nagyobb az igény az olyan információk feltüntetésére, mint pl. a gyártó kiléte, a termelés helye vagy akár lejárati dátum. A termék nyomon követhetőséget nagyban megkönnyíti egy kézi címkézőgép használata, legyen szó zöldségről, gyümölcsről és így tovább. A Towa készülékek olyan produktumok felcímkézésére is alkalmasak, amelyek érzékenyek a sérülésekre – az applikált szivacshenger ugyanis nagymértékben csökkenti a termékkárosodás kockázatát.

Kereskedelem

Az kézi címkéző gépeket a kiskereskedők és szupermarketek is előszeretettel alkalmazzák. A különböző italok, élelmiszerek és egyéb árucikkek mellett egyedi információkkal ellátott címkék ragasztására is használhatók, mint például „akció” vagy különleges „különleges engedmény” etikettek.

A kézi címkéző használata

 1. Jobbra forgatva távolítsa el a címkevezetőt, majd helyezze a hordozószalagra felcsévélt öntapadó címke-tekercset a tárolóba. Ezután helyezze vissza a szalagvezetőt úgy, hogy befelé nyomjuk és balra elfordítjuk.
 2. Húzza ki a címkéket az átlátszó nyomólap alá. Nyissa ki az alsó kilincset úgy, hogy engedje el az „OPEN” feliratú rögzítő kart (ne erőltesse), majd fűzze be a címke szélét a szalag mentén.
 3. Zárja be az alsó kilincset, ehhez az „OPEN” feliratú rögzítő kart helyezze vissza a nyílásba zárt helyzetbe. A fogazott él a felesleges címkefólia eltávolítására szolgál.
 4. A fogantyú szorításakor a címkék elkezdenek leválni – egy finom mozdulattal haladjunk végig a kézi címkézővel a címkézni kívánt felületen.
 5. Ami a tisztítást és karbantartást illeti: mindössze 2 csavar eltávolításával az adagolófej pillanatok alatt eltávolítható. Ezt követően címkeoldóval a lerakódott szennyeződés könnyedén megtisztítható.

Tippek a címkézéshez

Alkalmazási hőmérséklet: a különböző címkeragasztók eltérő hőmérsékleti tartományban képesek optimálisan ellátni feladatukat. Általában a probléma szélsőséges értékek esetén szokott előfordulni – ha kellemes klímájú környezetben alkalmazzuk a címkéket, minden valószínűséggel probléma nélkül felhelyezhetjük őket a kívánt helyre.

Nedvesség és páralecsapódás: ha címkézés előtt megtisztítottuk a felületet, győződjünk meg arról, hogy a felület teljesen megszáradt. A nedvesség és tisztítószerek miatt ugyanis nemcsak nehezebben ragasztható fel a címke, hanem az oldószerek le is bonthatják a ragasztót.

A csomagolás tisztasága: mindig igyekezzünk tiszta felületre ragasztani a címkéket. Ha ugyanis felhordjuk az ujjunkról a zsírt a csomagolásra vagy  vagy poros felületre próbálunk címkét ragasztani, a ragasztó kevésbé fog megkötni.

Felkeltették érdeklődését termékeink? Akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen tőlünk ajánlatot!

Back to top