Címkenyomtatók

A címkenyomtató a modern vállalatok AutoID eszköze. Használatával jelentősen leegyszerűsíthetőek a folyamatok, áttekinthetővé válnak a folyamatok. Ismerje meg az Etisoft kínálatát és alkalmazza Ön is a 21. század egyik legpraktikusabb ipari optimalizációs eszközét!

Alkalmazás

obszar-warehouseobszar-manufakturingobszar-shippingobszar-office
Ajánlatkérés

A címkenyomtató számos iparágban hasznos segítség

Ahogy az AutoID, azaz automatikus azonosítási rendszer alkalmazásának széleskörű elterjedése fordulópontot jelentett az ipar területén, úgy bevezetése minden cég egyéni fejlődésében is mérföldkő. Jelentős előrelépés és tartós megoldás, ha címkenyomtatási szolgáltatást veszünk igénybe, de egyes folyamatok ennél nagyobb fokú önállóságot, helyi megoldásokat követelnek. A rugalmasság fenntartása érdekében tehát hasznos, ha egy vállalat rendelkezik saját címkenyomtató állománnyal.

Íme, néhány példa az öntapadós címke nyomtató megannyi alkalmazási területe közül!

Elektronikai ipar: a számítógépek, képernyők, televíziók optimalizált gyártása és szabályos forgalomba kerülése érdekében számos különböző címke nyomtatására szükség van.

Autóipar: típustáblák, azonosító címkék, információs címkék – csak néhány példa azon címketípusok közül, amelyek biztosítják a gyártás nyomon követhetőségét és a termékek egyedi azonosítását.

Háztartási gépek gyártása: a címkék használatának egyik legszélesebb körben ismert példái a különböző háztartási gépeket található energia besorolást jelölő, valamint termékelőnyöket felsorakoztató, marketing célú címkék.

Laboratóriumok és véradás: a különböző vegyi címkék, készletcímkék és jelölőcímkék támogatják a kutatási folyamat áttekinthetőségét.

Címkenyomtató típusok: mi a különbség köztük?

A címkenyomtatók ma már jelentős számú iparág és munkafolyamat igényeit képesek kiszolgálni, így többféle működési elven alapuló, más-más méretű és kapacitású modelleket választanak a különböző vállalatok. Szerencsére, mint ahogy a modern iparban minden, a címkenyomtatók piacának óriási választéka is rendszerbe sorolható, különböző szempontok szerint.

Működési elv

Direkt termo címkenyomtató: ezzel a készüléktípussal a címkenyomtatás költséghatékony módját választjuk, hiszen használata nem igényel külön festékszalagot vagy tintapatront. A direkt termo címkenyomtató nyomtatófeje működés közben a szükséges pontokon melegíti a készülékbe illesztett speciális bevonattal ellátott hőpapírt, amely elszíneződik a hő hatására. Jól olvasható, minőségi nyomtatást biztosít.

Termotranszfer címkenyomtató: ebben az eljárásban a nyomtatófej ráolvasztja a festéket a címkére, így rögzítve a nyomtatási képet. A termotranszfer technológia lehetővé teszi, hogy a papíron túl más anyagra is nyomtassunk, valamint színes nyomtatásra is alkalmas. A végeredmény tartósabb, mint a direkt termo nyomtatók esetében.

Nyomtatási felbontás

A címkék nyomtatási felbontását egy angol kifejezésből eredő rövidítés, a DPI jelöli (dots per square inch, azaz egy négyzethüvelykre eső nyomtatott pontok száma). A nagyobb szám itt is a részletesebb, magasabb minőségű nyomtatási képet jelöli. Az Etisoft kínálatában 200, 300 és 600 DPI felbontású készülékek is elérhetőek, hogy biztosan megtalálja az elvárásainak megfelelő etikett nyomtató készüléket.

Nyomtatási szélesség

Elengedhetetlen, hogy a kinyomtatott címke az alkalmazási felülettel méretben is kompatibilis legyen. Ezért a választékunkban található címkenyomtatók nyomtatási szélesség szempontjából is többféle típusban megvásárolhatóak. Méretválasztékunk a következő:

  • 2 inch (5,08 cm)
  • 4 inch (10,16 cm)
  • 6 inch (15,24 cm)
  • 8 inch (20,32 cm)

Számítógépes csatlakozás módja

A legtöbb címkenyomtató működtetéséhez szükség van arra, hogy számítógéphez csatlakoztassuk. Ennek legegyszerűbb módja az USB port használata – ám az Etisoft kínálatából ennél kényelmesebb, modernebb megoldásokat is választhat. Nagyobb teljesítményű készülékeink Ethernet vagy Wi-Fi interfész segítségével hálózati kommunikációra is alkalmasak, amely lehetővé teszi, hogy több számítógépről is irányítható legyen. Egyes modelljeink GPIO csatlakozóval is rendelkeznek.

Színes vs. fekete-fehér

Színes címkenyomtató készüléket keres? Válasszon a színes nyomtatásra is alkalmas termotranszfer nyomtatók, vagy a kifejezetten erre a célra kifejlesztett tintasugaras- vagy lézernyomtatók közül.

Jól jönne egy szakértő segítsége a döntésben? Keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Etikett nyomtató méretek: melyik az Önnek megfelelő?

A különböző kihívások különböző méretű és teljesítményű etikett címke nyomtató készülékeket igényelnek. Akár asztali, mobil, vagy nagy teljesítményű címkenyomtatót keres, nálunk jó helyen jár.

Ezért érdemes az Etisoft címkenyomtató kínálatából választani

Az Etisoft ügyfeleivel együtt fejlődik: az ő igényeik inspirálnak minket. Számunkra kiemelten fontos, hogy cégre szabottan mindenki számára a legjobb megoldásokkal álljunk elő. Jelszavaink emellett a precizitás és a folyamatos innováció: minden körülmények között pontos szállítást biztosítunk, és megállás nélkül építjük kompetenciáinkat, kínálatunkat.

Célunk, hogy termékek jelölése és automatikus azonosítása terén maximálisan kielégítsük ügyfeleink igényeit: termékpalettánkat ezért vásárlóink elvárásai és a piac változásai nyomán fejlesztjük.

Címkenyomtató márkák: megbízható nevek, amelyekre számíthat

Cégünk kizárólag a világ vezető címkenyomtató márkáinak termékeit forgalmazza, amelyek hosszú távú, megtérülő befektetést jelentenek.

Zebra: 1982-ben álltak elő első vonalkód nyomtató készülékekkel, és azóta sem álltak meg – az ipar 4.0 meghatározó gyártója, termékei bármilyen kihívásra választ adnak.

TSC: felhasználóbarát kialakításuk, folyamatos innovációik, stabil működésük és kiemelkedő tartósságuk miatt méltán népszerű az 1991-ben alakult márka.

Citizen: a széles vásárlói körben elsősorban karóráiról ismert német cég címkenyomtatóit is óramű pontossággal gyártja.

Printronix: a Kaliforniából indult vállalat közel 50 éve járul hozzá termékeivel az ipari folyamatok gördülékenységéhez.

Honeywell: több mint 100 év innováció és 21. századi csúcstechnológia jellemzi a nagy múltú vállalatot, amelynek nevéhez több híres találmány is fűződik.

Toshiba: a márka hitvallása szerint elkötelezett a jövő és az emberek iránt – ez pedig ipari innovációikban is visszatükröződik.

Jól jönne egy szakértő segítsége a döntésben? Keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Back to top