Adattábla

A gépek, háztartási készülékek, berendezések gyártása során, az adattábla elhelyezése kötelező. Ezen fel kell tűntetni a termék gyártóját és adatait. Fontos, hogy a tábla olyan jó minőségű alapanyagból és eljárással készüljön, hogy a készülék élethosszáig jól olvasható maradjon. Az Etisoft kizárólag ilyen minőségben, minden szempontnak tökéletesen megfelelő adattáblákat készít, gyorsan és az Ön termékigényeire szabva. Kérjen tőlünk ajánlatot még ma!

 • a hőmérsékletváltozásoknak, nedvességnek, mosószereknek sok éven át ellenálló címkék  
 • tartós ragasztó, amely illeszkedik az eszköz anyagához 
 • kopásálló felülnyomás 
 • az ipari szabványoknak megfelelő megoldás

Alkalmazás

branża-agdbranża-automotivebranża-constructionsbranża-electronics
Ajánlatkérés

Adattábla – mire használjuk?

Minden gép gyártása, importálása és javítása során adattábla elhelyezése szükséges. Az anyagot, amelyből készül, és a tábla tartalmát az EU gép- és elektromos irányelvei, valamint a felszereléscsoportokra vonatkozó harmonizált szabványok határozzák meg. Alap adatokat és információkat tartalmaz, amelyek jellemzik az eszközt és annak gyártóját. Függetlenül attól, hogy milyen típusú anyagból készült, és hogyan szerelik fel, a készülék teljes élettartama alatt olvashatónak kell maradnia.
Az adattáblát nyomtatott, öntapadó fóliacímke formájában sok iparágban sikeresen használják az eszközökön. A fólia névtábla nyomtatására a legkényelmesebb, leggyorsabb és legnépszerűbb módszer a termotranszfer nyomtatási technológia.

Adattábla termotranszfer nyomtatással

Ezzel a módszerrel a nyomtatás során a nyomtatófej ráolvasztja a festéket a címke vagy tábla felületére. Ez az eljárás lehetővé teszi a papírtól eltérő felületek nyomtatását, ezért az így előállított címkék sokkal magasabb minőségben előállított, strapabíró, időtálló termékek leszenek, ezért alkalmasak akár kültéri használatra is.
A címkék hosszú élettartama miatt, a nyomtatóval nem csak adattáblák előállítása lehetséges, de vonalkódok, polccímkék és egyéb kültéri használatra szánt címkék nyomtatása is. A termotranszfer eljárásnak köszönhetően végig olvasható marad a felirat, és nem szükséges az újra nyomtatás.

Mit kell tartalmazzon az adattábla?

Minden termék adattábláján kötelezően fel kell tűntetni az alábbi adatokat:

 • a termék gyártója
 • a készülék fizikai méretei, teljesítménye, áramerőssége, feszültség
 • minden olyan adat, ami a biztonságos használathoz elengedhetetlen
 • modell és típusszám
 • termékkód
 • szériaszám

Az adattábla készítés előnyei

 • a hőmérsékletváltozásoknak, nedvességnek, mosószereknek sok éven át ellenálló címkék
 • tartós ragasztó, amely illeszkedik az eszköz anyagához
 • kopásálló felülnyomás
 • az ipari szabványoknak megfelelő megoldás

Hol kell elhelyezni az adattáblát háztartási készülékek esetén?

Porszívó: a készülék alján, vagy hátulján kell látható módon elhelyezni.

Mosógép: elöltöltős esetén az ajtó belső keretén, vagy az alsó szűrőajtón, vagy a készülék hátulján. Felültöltős gépek esetén pedig vagy a fedél első részén, vagy szintén a készülék hátulján kell feltüntetni.

Szárítógép: az ajtó belső keretén, vagy az alul található szűrő ajtaján, vagy a készülék hátulján szükséges elhelyezni.

Mosogatógép: legtöbb esetben az ajtó felső vagy oldalsó részén érdemes, vagy a készülék hátulján.

Főzőlap: a készülék alján, vagy ha van helye, akkor az oldalán lehet elhelyezni.

Mikrohullámú sütő: három lehetőség közül lehet választani. Az ajtó oldalán, az ajtókereten, vagy a készülék hátulján kell feltűntetni.

Sütő, tűzhely: a készülék ajtaján, vagy az ajtókereten, esetleg a hátulján van lehetőség az elhelyezésre.

Hűtő: a hűtők esetében mindenképp a zöldségtárolót kihúzva, a hűtő belső oldalfalán kell elhelyezni. Ha pedig fagyasztóval is rendelkezik a készülék, a fagyasztó fiókot kihúzva, szintén az oldalfalon.

Páraelszívó: minden esetben a zsírszűrő alatt található az adattábla.

Miért érdemes az Etisoft szolgáltatásait választani?

Cégünk eltökélt abban, hogy minden ügyfelünk összes igényét teljeskörűen és a legnagyobb eredménnyel ki tudja szolgálni. Globálisan működő vállalatként, abban az esetben is kiterjedt szolgáltatást nyújtunk, ha az ügyfeleink gyára másik országban, akár egy másik kontinensen található.
Minden elvállalt megbízás esetén garantáltan pontosan tartjuk a szállítási határidőt, mindeközben pedig a szolgáltatásaink és a termékeink minőségében is kiemelkedő minőséget nyújtunk.
Etikett vagy thermo címkére, esetleg munkavédelmi táblára vagy címke tervező szoftverre van szüksége, az Etisoft termékeire és szolgáltatásaira minden esetben számíthat.

Vállaltunk immár közel 30 éve jelen van a nemzetközi piacon, és mindez idő alatt a folyamatos fejlődést tartottuk szem előtt, úgy, hogy az ügyfeleink részére nyújtott teljekörű szolgáltatás biztosítása volt mindig is a legfőbb cél.
Ennek fényében, termék- és szolgáltatáskínálatunkat folyamatosan bővítjük, az ügyfeleink igényeit szem előtt tartva. Számunkra fontos, hogy termékeink minden tekintetben megfeleljenek a folyamatos kihívásoknak, ezért állandóan keressük az innovatív megoldásokat és az újdonságokat.
Partnereink változó igényeinek köszönhetően maradunk napról-napra motiváltak. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy mindig aktuális és megbízható partnerek lehessünk.

Adattáblára, esetleg egyéb termékre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén és kollégáink készséggel segítenek Önnek!

Telefon: +36 30 290 0675
E-mail: office@etisoft.hu

Back to top