Kartonra nyomtatás

Ha tisztában vagyunk a kartonra nyomtatás művészetével, akkor a megfelelő eszközzel nagymértékben növelhető a gyártási teljesítmény. A közvetlenül a termékre nyomtatható eszközöket a gyorsan forgó fogyasztási cikkeknél (FMCG) használják, pl. élelmiszerek, italok, kozmetikumok stb. jelölésére, de az építőiparban is használatosak. Kínálatunkban a HSA Thermal InkJet technológiáján alapuló eszközök találhatók. Kartonra nyomtatás az Etisoft rendszerei között: kérjen tőlünk ajánlatot!

 • egyszerű és tiszta működés  
 • tartós nyomás  
 • 12 mm-től 1000 mm-ig terjedő címkeszélesség 
 • akár 300 m/perc nyomtatási sebesség 
 • különböző felületekre történő nyomtatás lehetősége: papír, fólia, üveg, fém, műanyagok 
 • a termék címkézési folyamatának optimalizálása 
 • gyártósori integráció lehetősége 

Alkalmazás

obszar-manufakturingobszar-shipping
Ajánlatkérés

Mit érdemes tudni a kartonra nyomtatási rendszerekről?

A termékre közvetlenül nyomtató rendszerek az információknak közvetlenül a termékre vagy annak csomagolására történő nyomtatásához kifejlesztett eszközök. Szövegek, vonalkódok és 2D kódok, valamint változó információk, például lejárati dátum vagy számozás nyomtatására szolgálnak. A közvetlen jelölés során a megjelölt terméknek vagy a csomagolásának mozgásban kell lennie, ezért a termék közvetlen nyomtatási rendszereit magukra a gyártósorokra telepítik. A gyártás sajátosságaitól függően a termék jelölésére a csomagolás előtt és után is sor kerülhet.

A kartonra nyomtatás kihívásai

Egy vállalat nem engedheti meg magának készletezési menedzsmentjében, hogy a szegényes nyomtatási kapacitások veszélybe sodorják a dobozok és termékek nyomon követését. Mint minden nyomtatási feladatnál, a legoptimálisabb műveletek és eszközök kiválasztásához figyelembe kell venni az alapanyag egyedi tulajdonságait. A kartonra nyomtatás alkalmával az anyag porózus, barna mivoltából adódóan több lehetséges probléma is felmerülhet:

 • Csökkent képminőség

A karton barna felülete és az arra felvitt fekete tinta között lényegesebb kisebb arányú a kontraszt (DPI), mint fehér színű anyagra történő nyomtatásnál. Ebből a kontraszthiányból adódóan mindenképp olyan eszközt szükséges használni a tiszta és egyértelmű jelölés érdekében, amelyik kiküszöböli ezt az elmaradást.

 • Rosszabb tintaeloszlás

Bár önmagában nem feltétlenül jellemző a kartonra nyomatás során, a fentebb említett csökkent képminőséghez azonban társulhat. Ez komoly olvashatósági problémákat képes okozni a csomagoláson. A probléma elkerüléséhez az szükséges, hogy a nyomtató folyamatos nyomást gyakoroljon az anyag felületére. A jól beállított, minőségi eszköz biztosítja az egyenletesen elosztott tintát a kartonon, ezzel pedig a megfelelő szkennelhetőséget.

Kartonra nyomtatási rendszerek az Etisoft kínálatában

Az Etisoft által forgalmazott nyomtatók egy olyan speciális eljárást alkalmaznak, amely során a készülék nagyon apró tintacseppeket bocsát ki. Ez nagyobb nyomtatási felbontást eredményez – a rendszer úgy működik, hogy feszültség segítségével gyorsan felmelegíti a tintát, ami a tágulás következtében kiáramlik a fúvókából.

Milyen anyagokra lehetséges a nyomtatás?

A HSA Thermal InkJet technológián alapuló eszközök az egyik legjobb választás olyan porózus felületekre, mint pl. karton, papír, fa vagy szövet. A kartonra nyomtatás mellett azonban számos egyéb anyagra is képesek hatékonyan nyomtatni mint pl. bevonatos kartonra, fóliára, műanyagok, élelmiszer-, ital-, háztartási vagy gyógyszerészeti termékek kartonra stb.

Ezen rendszerek síkfelületre kiváló minőségben, nagy felbontásban nyomtatnak, a száradási idejük pedig igen rövid. Könnyen beállíthatók, megbízhatóságuk és kiszámítható költségeik miatt pedig számos iparág gyártósorában megtalálhatók.

Milyen típusú információ nyomtatására képesek?

Forgalmazott nyomtatóink ideálisak szövegek, kötegkódok és lejárati dátumok nyomtatására. A nagy felbontásnak köszönhetően kiváló minőségű logókat és grafikákat készítenek, beleértve a kézzel olvasható DataMatrix- és vonalkódokat. Roppant gyorsan képesek nyomtatni – a tényleges sebesség az adott eszköz specifikációjától és a nyomtatott kód típusától függ.

Nyomtatás kartonra: mik az Etisoft kínálta rendszerek előnyei?

 • egyszerű és tiszta működés
 • tartós nyomás
 • 12 mm-től 1000 mm-ig terjedő címkeszélesség
 • akár 300 m/perc nyomtatási sebesség
 • különböző felületekre történő nyomtatás lehetősége: papír, fólia, üveg, fém, műanyagok
 • a termék címkézési folyamatának optimalizálása
 • gyártósori integráció lehetősége

Etisoft kartonra nyomtatás: miért érdemes minket választani?

Különböző termékjelölési és azonosítási megoldásainkkal célunk, hogy ügyfeleink minden igényét hatékonyan és teljeskörűen ki tudjuk elégíteni. Globális hatókörű cégként az Etisoft akkor is komplex szolgáltatást képes nyújtani számos iparágban, ha a vevő gyárai a bolygó legtávolabbi pontján találhatók. Kiemelkedő termelési kapacitásainknak köszönhetően pontosan tartjuk a szállítási határidőket, miközben termékeink és szolgáltatásaink minősége állandó marad. Legyen szó etikett-, energia-, termék-, ruha- vagy akár biztonsági címkékről, AGV rendszerekről, RFID technológiájú megoldásokról, különböző típusú nyomtatókról vagy leolvasókról, az Etisoftra minden körülmények között számíthat.

Cégünk több, mint 25 éves piaci jelenléttel büszkélkedhet, amely során mindvégig a konstans fejlődést és ügyfeleink számára nyújtott átfogó szolgáltatások biztosítását tartottuk szem előtt. Termékportfóliónkat folyamatosan bővítjük, és szisztematikusan bővítjük kínálatunkat új típusú funkcionális elemekkel. Ezen felül mindig keressük az újdonságokat és innovatív megoldásokat, hogy az Etisoft márka minden tekintetben megfeleljen az ipar 4.0 kihívásainak. Partnereink igényei inspirálnak minket, aminek köszönhetően motiváltak maradunk – ez lehetővé teszi számunkra, hogy korszerű és felelősségteljes beszállítók legyünk.

Felkeltették érdeklődését termékeink? Ez esetben vegye fel velünk a kapcsolatot munkatársainkkal, és kérjen tőlünk ajánlatot!

Back to top