Vonalkód nyomtató

Az Etisoft által forgalmazott vonalkód nyomtató széles választéka kizárólag a nemzetközi piacon is elismert és népszerű készülékekből áll, amelyek kiváló minőségű vonalkódot, címkét, nyugtát, jegyet állítanak elő. Ha gyors nyomtatási sebesség mellett is kitűnő minőségű címkéket szeretne, keressen minket!

Alkalmazás

branża-electronicsbranża-cosmeticsbranża-foodbranża-medicine
Ajánlatkérés

A vonalkód nyomtató előnyei

Ezek a nyomtatók más technológiával dolgoznak, mint a hétköznapi használatra tervezett társaik. A vonalkód nyomtatása esetén tűpontos eredményre van szükség, hiszen a kódolt üzenet hibátlan kell legyen annak érdekében, hogy dekódolni lehessen. Ezért a tökéletes végeredmény érdekében a célnak megfelelő eszközt érdemes választani.

A vonalkód nyomtató nem csak tökéletes pontossága miatt javasolt, hanem mert:

 • Költséghatékony eljárás, mivel alacsony az üzemeltetési költsége
 • A nyomtatott címkék hosszú élettartama és nagy ellenállóképessége érhető el
 • Akár színes nyomtatás is lehetséges
 • Gyors nyomtatási sebesség
 • Minimális karbantartási igény
 • Kiváló minőségű címke nyomtatása

A vonalkód nyomtató típusai

Annak függvényében, hogy milyen körülmények között kerül felhasználásra a készülék, több variáció közül is lehet választani.
A működésük során alkalmazott technika szerint két fő típusra oszthatjuk: a termál transzfer és a direkt termál nyomtatókra.

Termál transzfer nyomtató

Ezzel a módszerrel működő készülékek egy festékszalag segítségével rögzítik a nyomtatási képet az adott címkére. A nyomtatófej ráolvasztja a festéket a vonalkód, karton vagy címke felületére.

Az eljárással a papírtól eltérő, egyéb alapanyagra is lehet nyomtatni, így akár kültéri használatra alkalmas címkék és vonalkódok is előállíthatók. Sokrétű felhasználását az is bizonyítja, hogy akár még színes kivitelben is nyomtathat, hiszen a képet a festékszalaggal állítja elő a készülék.

A termál transzfer eljárással előállított címkék hosszú élettartamuk miatt rendkívül alkalmasak polccímkék, tárgyi eszközök vonalkód vagy egyéb kültéri használatra szánt címkék nyomtatására.

Ugyan a hőtranszferes nyomtatás költsége kicsivel magasabb, mivel festékszalag szükséges az eljáráshoz, hosszú élettartamuk (ugyanis végig olvasható marad, nem szükséges az újra nyomtatása) és széles körben felhasználható végtermékük miatt mégis kitűnő választás.

Direkt termál nyomtatás

A nyomtatófej ebben az esetben közvetlenül érintkezik a papírral. Egy digitális eljárás során a nyomtatófej mozgása során melegíti a hőpapír egyes pontjait, ami ennek hatására elszíneződik és létrejön a kívánt kép.

Ez az eljárás az egyik legköltséghatékonyabb, hiszen a nyomtatás során használt hőpapíron kívül nem szükséges egyéb (tinta, festékszalag) kellékanyag.

Mivel a címke alapanyaga érzékeny a hőre, ezért kizárólag beltéri használat mellett javasolt, egyéb esetben elszíneződhet a papír.

Mire érdemes figyelni a vonalkód nyomtató vásárlásakor?

Annak érdekében, hogy pontosan olyan készüléket válasszon, ami tökéletesen megfelel az Ön igényeinek, néhány kérdést érdemes feltenni a kiválasztás folyamata során.

Milyen méretű vonalkódot fogok nyomtatni? Fontos meghatározni az ideális címke méretét úgy, hogy minden kívánt adat elférjen rajta. Érdemes továbbá figyelembe venni azt is, hogy a legtöbb nyomtatóval maximum 104 mm-es szélességben tudunk nyomtatni. Ennél szélesebb címkéket kizárólag felső kategóriás eszközökkel lehetséges, amelyek költsége is magasabb.

Milyen felbontásban szeretnék elkészíteni a címkét? Vonalkód nyomtatása esetében a felbontást DPI-ben (dots per square-inch) mérjük. A standard minőség 200 DPI, amit az összes nyomtató képes elérni. Abban az esetben, ha a címkére részletes logót is szeretne nyomtatni, szüksége lehet 300, vagy 600 DPI-s készülékre.

Milyen anyagra kell nyomtatni? Ha kültéri használatra, vagy különösen hosszú élettartamú címkét szeretne és a hőpapírtól eltérő anyagra nyomtatna, akkor csakis a termál transzfer nyomtatók közül válasszon. Ebben az esetben a kinyomtatott címkék felhasználási módja sokkal színesebb.

Miért válassza az Etisoft vonalkód nyomtatóit?

 • Az általunk forgalmazott termékek minőségében nem vagyunk hajlandók kompromisszumot kötni. Nálunk kizárólag a legjobb gyártók kimagasló minőségű termékeit találja.
 • Nekünk számít az Ön véleménye! Több, mint 30 éves piaci jelentlétünk során folyamatosan figyelembe vesszük a felhasználóink visszajelzéseit, így tudunk naprakészek maradni a vásárlói igények tekintetében.
 • Forgalmazott termékeink nemcsak prémium minőségük miatt kitűnő választás, de többféle kialakításban is kaphatók, így biztosan mindenki megtalálja a számára tökéletes választást.
 • Széles kínálatunkban a vonalkód nyomtatón kívül számos egyéb termék található. A címkenyomtató közkedvelt választás.
 • Cégünk ereje a partnereinkkel kötött hosszú és tartós kapcsolatokban gyökerezik. Ezt elsősorban átlátható működési folyamatainknak, termékeink magas minőségének, valamint számos tanúsítványnak és elismerésnek köszönhetjük.

Segítségre van szüksége a kiválasztás során? Keresse kollégáinkat, akik készséggel segítenek Önnek minden felmerülő kérdés esetén!

Back to top