Munkavédelmi tábla

A munkavédelmi tábla olyan szabványos tiltó és utasító jelzéseket tartalmazó, valamint a biztonság megőrzésére figyelmeztető táblák, amit a vállalatok területén és a közterületeken kötelező kitenni. Kínálatunkban garantáltan megtalálja, amire szüksége van, igény esetén pedig személyre szabva is el tudjuk készteni. Ismerje meg választékunkat és kérjen tőlünk ajánlatot még ma!

 • növelik a munkahelyi és közterületi biztonságot 
 • szabványos, jól látható jelölés 
 • az elfogadott szabványoknak megfelelő színek  

Alkalmazás

obszar-warehouseobszar-manufakturingobszar-office
Ajánlatkérés

A munkavédelmi tábla fontossága

A biztonságos munkakörnyezet megteremtése minden területen elengedhetetlen, sőt kötelező jellegű. Ennek módszerei és eszközei ugyan eltérők lehetnek, mégis néhány dolgot minden helyszínen be kell tartani. Ha valamilyen veszélyforrás van a közelben, arra mindenképpen fel kell hívni a figyelmet. Ilyenkor egyértelmű jelekkel kell figyelmeztetni arra, mire lehet számítani az adott helyen. A jelekkel ellátott táblák kihelyezése jelentős mértékben csökkentik a balesetek kockázatát.

Munkaterületen a figyelmeztető táblák kihelyezése a munkavédelmi törvény előírása szerint kötelező. Egyrészt rendezik a munkaállomások, folyosók, gyártócsarnokok, ügyfélszolgálati csarnokok és raktárak terét.
Másrészt pedig lehetővé teszik az alapvető biztonsági szabályok betartását, és azt, hogy az egyes létesítmények az üzemi munkavédelmi képviselő, az állami munkafelügyelet, és a munkavédelmi főfelügyelő ajánlásainak megfelelően üzemeljenek.
A munkavédelmi jelöléseket leggyakrabban öntapadó címkék vagy függőcímkék formájában készítik, és szabványosított színes öntapadó szalagokat használnak a kommunikációs útvonalak vízszintes jelölésére.

 • növelik a munkahelyi és közterületi biztonságot
 • szabványos, jól látható jelölés
 • az elfogadott szabványoknak megfelelő színekkel mindenki számára egyértelmű

A munkavédelmi táblák különböző típusai

Tiltó táblák

A tiltó tábláknak minden esetben piros színűnek kell lenniük, a szöveges rész mellett pedig tartalmaznia kell a tiltott tevékenységet ábrázoló képet is. Ilyen például a belépni tilos, dohányozni tilos, vagy a különböző tűzvédelmi táblák. A tiltó táblák minden esetben kör alakúak, míg a tűzvédelmi négyzet. Fontos, hogy ezen táblák esetében jogszabályi kötelezettség, hogy fényvisszaverő felülettel rendelkezzenek.

Munkavédelmi tábla – a figyelmeztetők

A figyelmeztető táblák sárga színűek. Az a feladatuk, hogy valamilyen veszély forrására hívják fel a figyelmet. Például mérgező anyagok, áramütés veszélye. Alakjuk minden esetben háromszög. Minden munkaterületen elengedhetetlen fontossággal bírnak, a munkavállalók testi épsége miatt.

Elsősegély, menekülési útvonalakat jelző táblák

Színük minden esetben zöld. Ezek a táblák nem csak munkaterületen, de minden közintézményben kötelező jelleggel ki vannak téve. Ajtókat és kijáratokat jeleznek és a menekülési útvonalakat. A zöld alapon fehér színű piktogramok minden esetben fényvisszaverő felülettel kell rendelkezzenek.

Rendelkezéseket jelző táblák

Ezek a kék színű táblák egy meghatározott magatartásra vagy viselkedésre utalnak. Ilyen a kötelező védőruházat vagy védőeszközök viselése, vagy a környezet védelmére felhívó táblák. Ezek minden esetben kör alakúak.

A munkavédelmi tábla elhelyezése

A legfontosabb, amire a munkavédelmi táblák kihelyezése esetén figyelni kell, hogy a különböző jelzések könnyen észrevehető helyen, jól látható módon legyenek elhelyezve. Emellett egyértelmű és biztosan felismerhető jelzéseket kell kitenni. Kerülni kell azt, hogy túl sok figyelmeztető tábla legyen egymás mellett. Illetve korlátozott fényviszonyok esetén a táblák megvilágításáról gondoskodni kell.
A munkavédelmi táblákat minden esetben a munkáltatónak, vagy az épület üzemeltetőjének kell kihelyezni, úgy, hogy a táblák jó minőségűek legyenek és nehezen lehessen őket eltávolítani. A megrongálódott, esetleg eltűnt figyelmeztető táblákat cserélni és pótolni kell.

Miért válassza az Etisoft kínálatát?

 • Cégünk közel 30 éve szolgálja ki vevőink igényeit a címkézés és az automatikus azonosítás területén.
 • Büszkék vagyunk arra, hogy átfogó szolgáltatásaink és dinamikus fejlődésünknek köszönhetően jelenleg számos iparág számára nyújtunk teljeskörű segítséget.
 • Átfogó szolgáltatásaink lehetővé teszik, hogy minden ügyfelünkkel egyéni módon tudjunk együttműködni.
 • Kompetenciánkat folyamatosan fejlesztjük, a piaci változások és az ügyfeleink folyton változó igényei nyomán.
 • Sikeresen bővítjük, nem csak termékkínálatunkat, de szolgáltatásaink tárházát is.
 • Erőnket a partnereinkkel és ügyfeleinkkel folytatott hosszútávú és stabil együttműködésből nyerjük.
 • Mivel beszállítóinkkal partneri viszonyt ápolunk, ezért garantáljuk a szállítási határidők pontosságát és termékeink magas minőségét.
 • Az évek során megszerzett tapasztalatokat felhasználjuk az új termékcsoportok és szolgáltatások létrehozása során.
 • Legyen szó etikett címkéről, padlójelölő szalagról, raklap- és konténerjelölésekről logisztikai címkékről, vagy akár különböző címkék megtervezéséhez alkalmas szoftverről, az Etisoft munkatársaira minden esetben számíthat.

Kérdése van, vagy segítségre van szüksége? Keresse munkatársainkat bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Telefon: +36 30 290 0675
E-mail: office@etisoft.hu

Back to top