Címkéző gép gyártósori használatra

A címkéző gép a modern gyártóipar egyik hatékony folyamatoptimalizáló eszköze. Használata a kiváló pontosságtól a költséghatékonyságon át a munkavédelem növeléséig számos előnnyel jár. Szívesen alkalmazná ezt a praktikus eszközt? Ismerje meg Ön is az Etisoft címkéző kínálatát!

 

Mire való a címkéző?

A címkéző gép rendeltetése a címkék felragasztása közvetlenül a termékre, vagy a termék csomagolására. Tökéletes megoldás korábban elkészített, állandó információkat és grafikai elemeket tartalmazó címkék felhordására.

Alkalmazás

obszar-manufakturingobszar-shipping
Ajánlatkérés

A címkéző gép a gyártósori hatékonyság kulcsa!

A 21. század iparában olyan megoldásokra van szükség, amelyek egyszerre költséghatékonyak, optimalizálják a folyamatokat, és növelik a munkahelyi biztonságot. A gyártósorba integrálható címkéző gép maximálisan eleget tesz ezeknek az elvárásoknak. A gépeket kifejezetten arra tervezték, hogy helytálljanak a gyártósor diktálta szigorú körülmények között: a címkézés teljesítményét ugyanis képesek a termékek mozgási sebességéhez igazítani. Garantálják továbbá, hogy a címkézés a lehető legnagyobb pontossággal történjen.

A címkéző átveszi a gyártósori címkézés feladatát az emberi munkaerőtől. Ennek két fő előnye van:

 • ezzel jelentősen csökken a véletlen emberi hibák lehetősége, és
 • korlátozódik a dolgozók közvetlen érintkezése a gyártósorral, ami jelentősen javítja a munkavédelmet.

Hogyan működik a címkéző gép?

A címkéző gép működéséhez elengedhetetlen, hogy csatlakoztatva legyen egy címkenyomtatóhoz. Az Etisoftnál elérhető címkézők bármely gyártó címkenyomtató (pl. Zebra, TSC, Citizen, Printronix, Honeywell) készülékeivel kompatibilisek, így nincs akadálya a gép gördülékeny beüzemelésének. Ezzel az összeköttetéssel a modern ipar elvárásainak megfelelő, jól működő print&apply rendszer valósul meg.

A készülék mozgásban lévő és álló termékre egyaránt pontosan hordja fel a címkét. Ennek lehetséges módjai az érintés, rányomás, vagy érintésmentes ráfújás.

I/O port segítségével a címkézők alkalmasak PLC vezérléssel való kommunikációra is. Ez lehetővé teszi a meglévő gyártósorba való integrációt, és a magasabb szintű rendszerekkel folytatott kommunikációt.

Mire tud nyomtatni a címkéző?

Gyakorlatilag bármire: az Etisoft címkéző gép kínálatában található készülékek a termék anyagától és felületétől függetlenül számtalan különféle felületen alkalmazhatók. Legyen a felület lapos vagy ovális, vagy éppen burkolat – címkézőinkkel egyszerűen teljesítheti a kihívást.

Íme, néhány egyszerű példa:

 • Kartondoboz: a csomagolás egyik leggyakrabban előforduló változata. Címkézőink bármelyik részére nagy pontosággal illesztenek, legyen szó a tetejéről, az aljáról, az oldalairól, a sarkokról, vagy más pozícióról. Egyszerre több címke felhordása is megoldható egy Etisoftnál kapható címkéző gép segítségével anélkül, hogy forgatni kellene a csomagot.
 • Törékeny, ovális felületű vagy szabálytalan alakú termékek: a címkéző gépek egyik innovációja, a ráfújásos technológia garantálja, hogy a termékre sérülés nélkül, gyorsan és pontosan felkerüljön a címke.
 • Egyenetlen felületek: a rányomásos módszer durva, kidolgozatlan felületeken (pl. raklap) is megállja a helyét.

Hogyan kerül a címke a csomagra?

Ahogy korábban már említettük, a különböző felületekhez való igazodás érdekében a címkéző készülékek más és más módszerekkel hordják fel a címkét a termékre, csomagra. A legszélesebb körben elterjedt metódusok a következők:

Ráfújás (blow) – gyors és költséghatékony módszer. Leginkább olyan felületekhez ajánlott, amelyek nem igényelnek nagy pontosságot (pl. műanyag zsák).

Érintéses rányomás (tamp) – az egyik leggyakoribb módszer, szinte minden felületen alkalmazható. Precíz és megbízható.

Vákuum nyomásos fújás (tamp & blow) – a fej megáll a termék előtt és vákuum nyomás segítségével pontosan a helyre fújja a címkét. Egyenetlen felületeken is kiválóan működik.

Rásimítás (wipe) – ideális módszer hosszú címkék felhelyezéséhez.

A címkéző gép előnyei

A címkéző bevezetésével búcsút inthet a véletlen hibákból adódó pontatlanságnak és a következetlen folyamatoknak:

 • Egyszerű és hatékony gyártósori integráció
 • Címkézési költségek optimalizálása
 • Nagy teljesítmény: címkéző készülékeink 127 m/perc gyártósori sebességig képesek felvenni a tempót
 • Kiemelkedő pontosság (± 0,4 mm-ig)
 • A terméken arra a helyre ragasztható fel, ahová csak szükséges – alulra, felülre, hátulra, oldalra, vagy egyszerre több helyre
 • Különböző címkefelviteli módok, a különböző felületek sajátosságaira szabva.
 • Különböző méretű és alakú címkék felragasztása
 • Felhasználóbarát használat, áttekinthető operátor panel
 • Egyszerű beállítás
 • Hosszú élettartam

Ezért érdemes az Etisoft címkéző gép kínálatából választani

Cégünk számára kiemelten fontos, hogy mindenki számára a lehető legjobb megoldásokkal álljunk elő. Ügyfeleink elégedettsége inspirál minket: megoldásainkat az ő egyedi igényeire szabjuk, így velük együtt fejlődünk. Szolgáltatásunk a precizitásra, valamint a folyamatos innovációra épül: a körülményektől függetlenül biztosítjuk a pontos kiszállítást, és mindig figyelmet fordítunk kompetenciáink és kínálatunk építésére.

Termékpalettánk teljes mértékben vásárlóink elvárásai és a piac változásai nyomán fejlődik, hiszen célunk, hogy ügyfeleink igényeit maximálisan kielégítsük.

Címkéző márkák, amelyekben megbízhat

Az Etisoft címkéző gép kínálata a világ vezető gyártóinak termékeiből áll – minőségben nem kötünk kompromisszumot! Ismerje meg az általunk forgalmazott gyártósori címkéző márkákat:

Label-Aire: Innovatív amerikai vállalat, a fújásos (air-blow) címkézési technika kifejlesztése is az ő nevükhöz fűződik. Már 50 éve biztosítják megbízható, modern készülékeiket számos iparág számára.

ASE: 20 évnyi tapasztalat és technológiai innováció áll az olasz cég kiváló termékei mögött. Céljuk, hogy megbízható, rugalmas és egyszerűen integrálható címkézési rendszereket biztosítsanak, amelyek minden ipari kihívásra választ adnak.

Szakértő csapatunk örömmel áll rendelkezésére: vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tudjon meg többet erről a termékről:

Back to top