Címkézőgép gyártósori használatra

A címkézőgép a modern gyártóipar egyik hatékony folyamatoptimalizáló eszköze. Használata a kiváló pontosságtól a költséghatékonyságon át a munkavédelem növeléséig számos előnnyel jár. Szívesen alkalmazná ezt a praktikus eszközt? Ismerje meg Ön is az Etisoft címkéző kínálatát!

Alkalmazás

obszar-manufakturingobszar-shipping
Ajánlatkérés

Mire való a címkéző?

A címkézőgép rendeltetése a címkék felragasztása közvetlenül a termékre, vagy a termék csomagolására. Tökéletes megoldás korábban elkészített, állandó információkat és grafikai elemeket tartalmazó címkék felhordására.

Legyen szó üzlethelyiségről, raktárról vagy irodáról, minden esetben elengedhetetlen az átláthatóság és a rend. A címkéző gép segítsége nélkül könnyen eluralkodhat a káosz, ami nagyban megnehezíti az összes munkafolyamatot. A szállítmányozás és logisztika esetében pedig egyenesen nélkülözhetetlen a dobozok felcímkézése.
Címkéző választékunkban olyan megbízható gyártók prémium minőségű termékeit találja, amelyek segítségével nagyban megkönnyítheti vállalkozása mindennapi munkafolyamatait.

A címkézőgép a gyártósori hatékonyság kulcsa!

A 21. század iparában olyan megoldásokra van szükség, amelyek egyszerre költséghatékonyak, optimalizálják a folyamatokat, és növelik a munkahelyi biztonságot. A gyártósorba integrálható címkéző gép maximálisan eleget tesz ezeknek az elvárásoknak. A gépeket kifejezetten arra tervezték, hogy helytálljanak a gyártósor diktálta szigorú körülmények között: a címkézés teljesítményét ugyanis képesek a termékek mozgási sebességéhez igazítani. Garantálják továbbá, hogy a címkézés a lehető legnagyobb pontossággal történjen.

A címkéző átveszi a gyártósori címkézés feladatát az emberi munkaerőtől. Ennek két fő előnye van:

 • ezzel jelentősen csökken a véletlen emberi hibák lehetősége, és
 • korlátozódik a dolgozók közvetlen érintkezése a gyártósorral, ami jelentősen javítja a munkavédelmet.

Hogyan működik a címkéző gép?

A cimkéző gép működéséhez elengedhetetlen, hogy csatlakoztatva legyen egy címkenyomtatóhoz. Az Etisoftnál elérhető címkézők bármely gyártó címkenyomtató (pl. Zebra, TSC, Citizen, Printronix, Honeywell) készülékeivel kompatibilisek, így nincs akadálya a gép gördülékeny beüzemelésének. Ezzel az összeköttetéssel a modern ipar elvárásainak megfelelő, jól működő print&apply rendszer valósul meg.

A készülék mozgásban lévő és álló termékre egyaránt pontosan hordja fel a címkét. Ennek lehetséges módjai a következők: érintés, rányomás, vagy érintésmentes ráfújás.

I/O port segítségével a címkézők alkalmasak PLC vezérléssel való kommunikációra is. Ez lehetővé teszi a meglévő gyártósorba való integrációt, és a magasabb szintű rendszerekkel folytatott kommunikációt.

Mire tud nyomtatni a címkéző?

Gyakorlatilag bármire: az Etisoft címkéző gép kínálatában található készülékek a termék anyagától és felületétől függetlenül számtalan különféle felületen alkalmazhatók. Legyen a felület lapos vagy ovális, vagy éppen burkolat – címkézőinkkel egyszerűen teljesítheti a kihívást.

Íme, néhány egyszerű példa:

 • Kartondoboz: a csomagolás egyik leggyakrabban előforduló módja. Címkézőink bármelyik részére nagy pontosággal illesztenek, legyen szó a tetejéről, az aljáról, az oldalairól, a sarkokról, vagy más pozícióról. Egyszerre több címke felhordása is megoldható egy Etisoftnál kapható címkéző gép segítségével – anélkül, hogy forgatni kellene a csomagot.
 • Törékeny, ovális felületű vagy szabálytalan alakú termékek: a cimkéző gépek egyik innovációja, a ráfújásos technológia garantálja, hogy a termékre sérülés nélkül, gyorsan és pontosan felkerüljön a címke.
 • Egyenetlen felületek: a rányomásos módszer durva, kidolgozatlan felületeken (pl. raklap) is megállja a helyét.

Hogyan kerül a címke a csomagra?

Ahogy korábban már említettük, a különböző felületekhez való igazodás érdekében a címkéző készülékek más és más módszerekkel hordják fel a címkét a termékre, csomagra. A legszélesebb körben elterjedt metódusok a következők:

Ráfújás (blow) – gyors és költséghatékony módszer. Leginkább olyan felületekhez ajánlott, amelyek nem igényelnek nagy pontosságot (pl. műanyag zsák).

Érintéses rányomás (tamp) – az egyik leggyakoribb módszer, szinte minden felületen alkalmazható. Precíz és megbízható.

Vákuum nyomásos fújás (tamp & blow) – a fej megáll a termék előtt és vákuum nyomás segítségével pontosan a helyre fújja a címkét. Egyenetlen felületeken is kiválóan működik.

Rásimítás (wipe) – ideális módszer hosszú címkék felhelyezéséhez.

A címkézőgép előnyei

A címkéző bevezetésével búcsút inthet a véletlen hibákból adódó pontatlanságnak és a következetlen folyamatoknak:

 • Egyszerű és hatékony gyártósori integráció
 • Címkézési költségek optimalizálása
 • Nagy teljesítmény: címkéző készülékeink 127 m/perc gyártósori sebességig képesek felvenni a tempót
 • Kiemelkedő pontosság (± 0,4 mm-ig)
 • A terméken arra a helyre ragasztható fel, ahová csak szükséges – alulra, felülre, hátulra, oldalra, vagy egyszerre több helyre
 • Különböző címkefelviteli módok, a különböző felületek sajátosságaira szabva.
 • Különböző méretű és alakú címkék felragasztása
 • Felhasználóbarát használat, áttekinthető operátor panel
 • Egyszerű beállítás
 • Hosszú élettartam

Ezért érdemes az Etisoft címkéző gép kínálatából választani

Cégünk számára kiemelten fontos, hogy mindenki számára a lehető legjobb megoldásokkal álljunk elő. Ügyfeleink elégedettsége inspirál minket: megoldásainkat az ő egyedi igényeire szabjuk, így velük együtt fejlődünk. Szolgáltatásunk a precizitásra, valamint a folyamatos innovációra épül: a körülményektől függetlenül biztosítjuk a pontos kiszállítást, és mindig figyelmet fordítunk kompetenciáink és kínálatunk építésére.

Termékpalettánk teljes mértékben vásárlóink elvárásai és a piac változásai nyomán fejlődik, hiszen célunk, hogy ügyfeleink igényeit maximálisan kielégítsük.

Címkéző márkák, amelyekben megbízhat

Az Etisoft címkéző gép kínálata a világ vezető gyártóinak termékeiből áll – minőségben nem kötünk kompromisszumot! Ismerje meg az általunk forgalmazott gyártósori címkéző márkákat:

Label-Aire: Innovatív amerikai vállalat, a fújásos (air-blow) címkézési technika kifejlesztése is az ő nevükhöz fűződik. Már 50 éve biztosítják megbízható, modern készülékeiket számos iparág számára.

ASE: 20 évnyi tapasztalat és technológiai innováció áll az olasz cég kiváló termékei mögött. Céljuk, hogy megbízható, rugalmas és egyszerűen integrálható címkézési rendszereket biztosítsanak, amelyek minden ipari kihívásra választ adnak.

Címkézőgép: mindig a legjobbat nyújtjuk ügyfeleinknek

Ha az általunk forgalmazott cimkéző minőségéről van szó, nem ismerünk kompromisszumot. Az elmúlt 30 év során kialakult szoros partneri együttműködéseinket nemcsak kiemelkedő termékeinknek, de széles és megbízható szolgáltatási palettánknak is köszönhetjük. Folyamatosan figyelembe vesszük az ügyfeleink visszajelzését, és követjük a folytonos piaci változásokat.

Mindig a fejlődésre törekszünk

Célunk, hogy nemcsak hasznos, de stabil partnerei lehessünk ügyfeleinknek, ehhez pedig az állandó fejlődésen át vezet az út. Cégünk ereje abban rejlik, hogy minden partnerünkkel megbízható és hosszú távú kapcsolatot ápolunk, ami szolgáltatásaink és termékeink kiemelkedő minőségének köszönhető.

Az állandó innováció szerintünk elengedhetetlen, ezért folyamatosan részt veszünk kutatásokban, a kollégáink részére pedig tréningeket biztosítunk.

Az innováció és a folyamat automatika szakértői vagyunk

Vállalatunk széles termékkínálattal rendelkezik: a címkéző gépektől egészen a változatos ipar 4.0 megoldásokig, minden területen biztos segítséget nyújtunk. Mindemellett természetesen szolgáltatásaink kínálatát is folyamatosan bővítjük.
Mindig az állandó fejlődést tartjuk szem előtt. De szintén kiemelkedően fontos számunkra a gyorsaság és pontosság is, címke készítés, vagy akár a kartonra nyomtatás területén is. Minden ügyfelünk számára cégre szabott, egyedi megoldásokat nyújtunk, több különböző szerepkörben is.

Szakértő csapatunk örömmel áll rendelkezésére: vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tudjon meg többet erről a termékről:

Back to top