Zászló címke alkalmazás. Hogyan automatizálható a kör keresztmetszetű hosszú termékek címkézése

1 febr 2023

A termékek megkülönböztető zászló formájában felhelyezett címkékkel való megjelölése a perifériás címkézés mellett a legelterjedtebb módja a kör keresztmetszetű hosszú termékek, például kábelek, vezetékek, tömlők, csövek, profilok és bármilyen kötegek, orsók és tekercsek jelölésének. Ebből a szövegből megtudhatja, milyen előnyei vannak a zászlós címkefelhordás automatizálásának a kézi felhordáshoz képest.

Flag label application

Mikor, hol és milyen célból alkalmazunk zászlócímkéket

A zászlós címke célja, hogy megkönnyítse a termékhez rendelt adatok azonosítását és kiolvasását például kódszkenner segítségével. A címke egymáshoz ragasztott egyenes végrészei tartalmazhatnak előre felvitt vonalkódot, 2D kódot vagy egyéb szöveges/numerikus információt. Egyre elterjedtebb az RFID-címkéket tartalmazó címkék használata. Ez különösen igaz az autóiparra. A zászlós címke másik funkciója lehet egy kötegbe vagy orsóba tekert rugalmas termék rögzítése és összekapcsolása.

functionality of a flag label can be fastening and joining a flexible product rolled into a bundle or spool.

Megismételhető, precíz és hatékony címkézés – ez lehetséges!

Az öntapadó zászlós címke kézi felhelyezése nagyon nehéz és időigényes tevékenység. A címke végeinek egy meglehetősen precíz összeragasztásának szükségessége miatt meghibásodásokra és nagyszámú ismételt alkalmazásra kell számítani, ami címkehulladékkal is jár. Ha a munkaállomáson kesztyűben kell dolgozni, az ilyen címkefelhelyezés rémálommá válhat a kezelők számára.

Ha lehetséges, a termékcímkézés automatizálása javasolt. Az ilyen zászlós címke alkalmazás megismételhető pontosságot és szükséges hatékonyságot jelent.

Az automatikus zászlós címkefelhordó használata a gyártott termékek jelölése során segít megszüntetni azokat az okokat, amelyek korábban nehézségeket okoztak a gyártás ezen szakaszában.

E nehézségek megoldása érdekében az Etisoft kibővítette kínálatát az ilyen típusú címkézésre szánt megoldásokkal. A gyártási folyamattól függően a címkézendő termékek adagolása és átvétele történhet manuálisan vagy automatikusan, például robotszedővel vagy más ipari automatizálási rendszerrel.

A kétirányú kommunikáció az applikátorral Profineten keresztül vagy szabványos feszültségjelek használatával lehetővé teszi az egyszerű integrációt a gyártósor más eszközeivel.

The flag label applicator will ensure repeatable and precise application of the label .

A zászlós címkefelhordó biztosítja a címke megismételhető és pontos felhordását a termékre. Lehetőség van arra, hogy a készüléket különféle címkeméretre és termékátmérőre illesszék hozzá. Továbbá a készülék kompakt mérete lehetővé teszi, hogy gyártócellába legyen beszerelve, beépítve, vagy asztalra helyezve.

Kapcsolat

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top