Gazdaságos címkefelhordók egyszerű alkalmazásokhoz

17 júl 2023 - Michał Wąs

A termékcímkézési rendszer automatizálása, amely abból áll, hogy az ezt a tevékenységet végző személyt címkefelhordóval helyettesítik, a legtöbb esetben gyors eljárás. Hasznosnak bizonyul többek között az élelmiszeriparban, ahol a gyártósor gyakran olyan termékek gyártására irányul, amelyek egyfajta csomagolásban vannak elhelyezve.

Az automatikus címkefelhordó ugyanazt a munkát képes elvégezni, mint az ember, de ezen felül garantálja a címkézés pontosságát és megismételhetőségét. Emellett növelheti a termelési kapacitást és csökkentheti az előállított termékek rezsijét, ami hozzájárul a vállalat gazdasági nyereségének növekedéséhez.

A címkézés pontossága és ismételhetősége – hogyan valósítható meg?

Az Etisoft által kínált gazdaságos címkefelhordó termékcsalád többféle címkézési módszert alkalmaz a termékekre. Ideálisak a gyártási folyamat automatizálására a termékek jelölésének szakaszában minden vállalatnál. Az ilyen eszköz alacsony beszerzési költsége a munkát manuálisan végző alkalmazott megtartásának költségeihez képest viszonylag gyors befektetési megtérülést garantál.

label applicator

Jelölés a mozgó gyártósoron

Az automata ASE DS100T és ETK sorozatú címkefelhordóink sokoldalúsága és egyetemessége lehetővé teszi a termékek megjelölését a csomagolás mindkét oldalán, a gyártósoron különböző sebességgel mozogva. Ha a csomagolást a formázás előtt meg kell jelölni (pl. a dobról letekert fólia), akkor lehetőség van az automatikus feliratozásra is. Ilyen esetekben kis méretű applikátorokat használunk, amelyek közvetlenül a fóliaszalagra ragasztják a címkéket az alakító- és letekercselő gépben.

Költséghatékony pneumatikus P&A termékcímkézéshez alacsonyabb hatékonyságú folyamatban. Olvasson róla!

A DS100T sorozatú applikátorokban színes érintőképernyő és a paraméterbeállítások digitális megváltoztatása használatos. A kis méretű burkolat a PSU és egyes vezérlőelemek szétválasztásának köszönhetően lehetővé teszi a készülék nehezen hozzáférhető helyekre történő beszerelését. A maximális alkalmazási sebesség 20 m/perc, kódoló csatlakoztatásának lehetőségével. A felhelyezett címkék maximális szélessége 100 mm.

automatyczny aplikator etykiet

Széles címkék alkalmazása

Az ETK sorozatú felhordófejek a felhelyezett címke maximális szélességében (300 mm-ig) és a maximális felhordási sebességben (legfeljebb 60 m/perc) változhatnak. Ez egy figyelemre méltó és nagyon gazdaságos megoldás széles címkék kis és nagy sebességgel történő felhordására a szállítószalagon. Csakúgy, mint a DS100T sorozatú címkefelhordók esetében, a kijelzős vezérlőegység külön házban található. Ezért lehetőség van egy jeladó csatlakoztatására a sebesség kompenzálására és számos további funkció aktiválására az igényesebb alkalmazásokhoz.

Címkézési módszerek – melyik módszer lesz alkalmas a termékem címkézésére? Olvasson róla!

A gazdaságos címkefelhordó egyszerű újra szerelhetősége

A gazdaságos, automatikus címkefelhordó természetesen könnyen és gyorsan módosítható különböző méretű címkék felhordására és különböző méretű termékek használatára. A beállítások módosítása csak a korábban elmentett beállítások visszaállításából áll az LCD-panelről.

És mi van akkor, ha kifogynak a címkék az applikátorból, és hiába a könnyű és gyors felhelyezésük, meg akarjuk tartani a gyártás folytonosságát a gyártósor leállítása nélkül? Semmi sem akadályoz meg bennünket abban, hogy két címkefelhordót egymás után állítsunk be lépcsősen. Ha az egyik applikátor címkék hiányát jelzi, a munka automatikusan átkapcsol a másik készülékre. A címkézés a kiegészítő applikátoron történik mindaddig, amíg az új címketekercs fel nem kerül, és az alapkészülék nem jelzi az üzemkész állapotot.

Az ügyféllel egyeztetve és igényeinek felismerése után kiválasztunk egy megfelelő automata címkefelhordót, melynek gyártósoron történő beszerelésére és konfigurálására is lehetőség nyílik. Garantáljuk a telefonos támogatást és a karbantartási szolgáltatásokat az ügyfél telephelyén. Jelenleg új, még vonzóbb árakon kínáljuk az automata applikátorokat. Ezért itt az ideje, hogy együttműködést alakítson ki velünk, és automatizálja gyártósorát.

Érdeklődjön a gyártása számára legjobb megoldás felöl!

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top