Etykiety z certyfikatem UL

Etisoft – az UL-tanúsítvánnyal rendelkező címkék gyártója

14 ápr 2023 - Marek Marcinkowski

Az amerikai és kanadai piacok megkövetelik az eszközök és alkatrészeik tanúsítását az ezekben az országokban érvényben lévő biztonsági szabványok szerint. A tanúsítási kötelezettség az öntapadós címkékre vagy adattáblákra is vonatkozik. A szigorú szabványoknak való megfelelést az UL (Underwriters Laboratories) tanúsítvány igazolja, amelyet egy független szervezet ad ki a biztonsági és termékmegfelelőségi vizsgálattal. Az Etisoft az UL-tanúsítvánnyal rendelkező címkék gyártója.

Ez nem csupán annak bizonyítéka, hogy az UL-tanúsítvánnyal rendelkező címkék kiváló minőségűek, és megfelelnek az adott országokban érvényben lévő szabványoknak. Ez egyben az egyik legelismertebb termékbiztonsági védjegy presztízse is.

Üres és nyomtatott címkék UL tanúsítvánnyal

Az Etisoft által gyártott öntapadó címkék kiváló minőségét a vásárlók világszerte nagyra értékelik, és számos audit is megerősíti. Címkegyártóként az Etisoft volt az első olyan szervezet Lengyelországban, amely bevezette a PGAA programot, amely az UL része. Ezzel az UL jelzéssel ellátott öntapadó címkék hivatalos szállítója lettünk. A következő lépés a PGJI2/8 és PGDQ2/8 anyagtanúsítás volt, amely lehetővé tette számunkra, hogy UL-tanúsítvánnyal rendelkező címkéket szállítsunk.

  • A PGAA azt jelenti, hogy az egyesült államokbeli és kanadai piacokon különféle típusú UL jelöléseket használhatunk az öntapadó címkéken.
  • PGJI2/8 és PGDQ2/8 anyagtanúsítás – ezek a jelölések rendre: tanúsítványt jelentenek üres címkék és kész címkék (nyomtatott és préselt) gyártására és szállítására. A tanúsítás igazolja, hogy az általunk gyártott címkék megfelelnek az UL szabványnak (általunk tanúsított alapanyagokból és az adott tanúsítás irányelveinek megfelelően nyomtatva). Anyagbázisunk folyamatosan bővül, jelenleg 10 fóliát tartalmaz:
  • e-1001, e-1022, e-1050, e-1071, e-2042, e-2047, e-2052, e-2124 és e-4102 (ami a PGJI2/8 programot illeti)
  • e-7023 (ami a PGDQ2/8 programot illeti)

A tanúsításon belül a követelményektől függően az Etisoft által gyártott öntapadó címkék számos teszten estek át. Az UL szervezet ellenőrizheti:

  • megfelelő tapadást a kiválasztott felületekhez;
  • hőmérséklet ellenállást;
  • vegyszerállóságot és mechanikai tartósságot (főleg nyomtatott);
  • UV- és nedvességállóságot (szabadtéren használt címkék esetén).

Kiváló minőségű öntapadó címkék az elektronikai, autóipari és sok más iparág számára

A végtermékek alkatrészeként az UL-tanúsítvánnyal rendelkező öntapadó címkéket sikeresen alkalmazzák többek között az elektronikai és autóiparban.

A következő anyagokat használják a gyártáshoz:

Ezért az UL-tanúsítvánnyal rendelkező címkék kínálatával megfelelünk azon iparágak speciális követelményeinek, amelyeknek termékeinket szállítjuk. Közülük a háztartási gép- és autóipar különösen igényes. A mechanikai sérülésekkel, időjárási viszonyokkal vagy alkalmazási követelményekkel szembeni nagyobb ellenállóképességű jelölésekre van szükségük. Egy ilyen átfogó tanúsítás még igényesebb és minőségorientáltabb globális piacokat nyit meg számunkra és ügyfeleink számára.

UL védjegyek csoportjai a PGAA tanúsítványon belül

A PGAA tanúsítás lehetővé teszi az UL jelölést tartalmazó címkék nyomtatását. Maga a hordozó (a címkeanyag) másodlagos jelentőségű. Azonban gyakran társítják a PGJI2/8 és PGDQ2/8 programokkal (egy további követelmény, hogy a használt anyag UL-tanúsítvánnyal is rendelkezzen).

Az UL védjegyeknek három alapvető csoportját különböztetjük meg: RECOGNIZED, LISTED és CLASSIFIED (vagy egy modern ENHANCED jelzést, amely egyre gyakrabban váltja fel az utóbbi kettőt).

Az UL-jelölések tartalmazhatják a „C” és „US” betűket a tanúsítás területének jelzésére: Kanadára („C”), USA-ra („US”) vagy mindkettőre („C” + „US”, mint a a fenti grafikán).

Ha cégének UL-tanúsítvánnyal rendelkező címkékre van szüksége, írjon nekünk e-mailben!

Kérjen UL minősítésű címkékről árajánlatot!

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top