RFID olvasók

Az RFID olvasó az RFID címkék memóriájában tárolt adatok olvasására szolgáló eszköz. Általában véve egy olyan olvasóról van szó, amelyhez antennákat csatlakoztatnak. A készüléktől és az alkalmazás követelményeitől függően egy olvasóhoz legalább egy, de akár tízegynéhány antenna is csatlakoztatható. Kínálatunkban olyan nívós cégek modern termékei találhatók, mint Nordic ID, Zebra, Alien Technology: kérjen tőlünk ajánlatot!

 • széles körű alkalmazás a vállalat különböző területein 
 • a mozgásirány meghatározásának lehetősége  
 • egy időben több jelölés leolvasható, ménem láthatóak is 
 • közvetlenül használhatók a gyártósorokon. 
 • a logisztikai és raktári műveletek során használt RFID kapuk építésének lehetősége

Alkalmazás

obszar-manufakturingobszar-officeobszar-shippingobszar-warehouse
Ajánlatkérés

Mi is pontosan az RFID olvasó?

Az RFID olvasó gyakorlatilag egy olyan RFID címkékkel kommunikáló rádió adóvevő, amelyet egybeépítettek egy korlátozott számítási kapacitással rendelkező számítógéppel. Az egyes készülékek különböző frekvenciasávokban eltérő szabványok szerint működnek, és más-más jellemzőkkel rendelkeznek. Az adott környezethez és alkalmazáshoz leginkább passzoló RFID olvasó kiválasztásához érdemes figyelembe venni az előzetes tesztelések eredményeit.

RFID olvasó Az Etisoft kínálatában

Az általunk forgalmazott RFID olvasók egy vagy több – akár 14 porttal – rendelkező, nagy teljesítményű készülékek. Több antennát is csatlakoztatunk egy olvasóhoz egyszerre, ilyenkor ún. RFID kapuként működnek. Az RFID címkék akkor olvashatók le hatékonyan, ha megfelelő tulajdonságokkal rendelkező antennákat választunk hozzájuk. Az olvasók a legtöbb szabványos interfész, köztük a Wi-Fi vagy a GSM segítségével kommunikálhatnak a felügyeleti rendszerekkel.

Mit kínálnak RFID olvasóink?

 • széles körű alkalmazás a vállalat különböző területein
 • a mozgásirány meghatározásának lehetősége
 • egy időben több jelölés leolvasható, még a nem láthatóak is
 • közvetlenül használhatók a gyártósorokon.
 • a logisztikai és raktári műveletek során használt RFID kapuk építésének lehetősége

Az Önnek ideális RFID olvasó kiválasztásához érdemes megválaszolni az alábbi kérdéseket:

 • Mekkora tartományra van szüksége az alkalmazásához?
 • Figyelembe kell venni a zordabb környezeti feltételeket, pl. túlzott hideg/meleg, nedvesség stb.?
 • Hová helyezzük el az olvasót?
 • Hány olvasási pontra/zónára lesz szükség?
 • Hány címkét kell egyszerre leolvasni?
 • Milyen gyorsan haladnak át a címkék az olvasási ponton?

Mi az RFID antenna?

Az RFID antennák az RFID rendszerek szükséges elemei – az RFID olvasó jelét rádiófrekvenciás hullámokká alakítják, amelyeket az RFID címkék képesek felvenni. Valamilyen típusú RFID antenna nélkül az olvasó nem tud megfelelően jeleket küldeni és fogadni a címkének. Az eszköz közvetlenül az olvasótól kapja az energiát: minél nagyobb az antenna erősítése, amminál erősebb és messzebbre nyúló rádiófrekvenciás mezője lesz az antennának.

Az antenna polaritása jelentős hatással lehet a rendszer olvasási tartományára. A tartomány maximalizálásának kulcsa annak biztosítása, hogy az RFID antenna polaritása igazodjon a címke polaritásához. Ha ezek nem egyeznek meg, akkor az olvasási tartomány jelentősen lecsökken.

Az RFID technológia előnyei

Növeli a hatékonyságot: az RFID egyik előnye, hogy kevés felügyeletet igényel, ami felszabadítja az alkalmazottakat egyéb teendők elvégzésére. Emellett a címkék olvasásához nincs szükség közvetlen rálátásra, így az RFID olvasóval egyszerre több címke is leolvasható. Szükség esetén az RFID kártyaolvasó készüléket úgy is be lehet állítani, hogy automatikusan beolvassa a címkéről az információkat.

Kiküszöböli az emberi hibát: a manuális munka mindig magában hordozza az emberi hiba bizonyos szintű kockázatát. Az RFID esetében az adatok beolvasásához nincs szükség emberi beavatkozásra – az RFID olvasó ugyanis mindent automatikusan végrehajt. Így nemcsak munkaerő takarítható meg, hanem növelhető a pontosság is, miután kiküszöbölhetők a kézi adatnaplózásból és a termékutánpótlásból származó hibák.

Csökkenti a költségeket: a költségeket úgy lehet alacsonyan tartani, ha szigorúan és rendszeresen ellenőrizzük a készleteket. Ha a drága eszközök közül bármelyik is eltűnik, a pótlásuk jelentős kiadásokkal jár – az RFID egyszerű és költséghatékony megoldást biztosít a készlet folyamatos nyomon követésére.

Hozzáférést biztosít a valós idejű adatokhoz: az RFID előnyei túlmutatnak azon, hogy felszabadítja az alkalmazottakat egyéb feladatok elvégzéséhez. A technológia megbízható nyomkövetést kínál akár nehéz körülmények között is, és valós idejű adatokat szolgáltat a készletről és az egyes termékek helyéről. Akár nagy, akár egyedi termékkészletet követünk nyomon, az RFID-vel profitálhatunk az automatikus adatgyűjtésből.

Az RFID technológia a zordabb körülményeknek is hatékonyan ellenáll, amelyeket a szabványos vonalkódok és kódolvasók gyakran már nem tudnak teljesíteni. Ide tartozik pl. a magas páratartalom, a drasztikus hőmérséklet ingadozás, különböző vegyszerek vagy a napfény hatása és így tovább.

Hozzásegít a helyes döntésekhez: a valós idejű adatok elemezhetők, így jobb betekintést nyerhetőnk a helyes döntések meghozatalához. Az RFID lehetővé teszi, hogy mindig tájékozottak maradhassunk. Ez a tulajdonság igen hasznos, amikor olyan tervezési vagy üzemeltetetési döntéseket kell hozni, amelyek növelhetik a vállalkozás nyereségességét.

Egyedi RFID olvasó megrendelésekért kérjen tőlünk ajánlatot!

Back to top