Vezérlőpanelek és előlapok az autóipar számára. Szitanyomás az autóiparban és az e-mobilitásban

25 aug 2023 - Mateusz Skowron

Az autóipar és az e-mobilitás az iparág egyik legnagyobb kihívást jelentő területe a szitanyomdák számára. Ennek oka a termékhasználat sajátos feltételei, valamint a szigorú minőségi előírások, amelyeket az iparág képviselői a beszállítóik kiválasztásakor szabnak meg. Így mind a vezérlőpaneleknek, mind az előlapoknak ellenállónak kell lenniük a mechanikai sérülésekkel szemben. Elsősorban forró olajokkal, nyomás alatti vízzel, magas hőmérséklettel és UV-sugárzással való érintkezésről van szó. Miért érdemes megbíznia az Etisoft Group-ban, mint az autóipar és az e-mobilitás iparágának nyomtatási szakértőjeként? Olvass tovább!

control panels for the automotive industry

Előlapok, vezérlőpanelek: hogyan tudják figyelni a készülék funkcióit, paramétereit

Az előlapok és a vezérlőpanelek olyan speciális alkatrészek, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a készülék különböző funkcióinak és paramétereinek vezérlését és figyelését. Ilyenek például a hőmérséklet, az üzemmód és a hátralévő idő. Mindez a panelen található gombokon, tekerőgombokon, kijelzőkön és egyéb statikus és interaktív elemeken keresztül történik. Mind az autóiparban, mind az e-mobilitásban az Etisoft Csoportnál a nyomtatás a következő esetekben használható:

  • panelek szabályozzák a kényelmet vezetés közben. Lehetővé teszik a vezetők és az utasok számára, hogy különféle funkciókat és beállításokat vezéreljenek, így biztosítva a kényelmet utazás közben
  • fizetési terminálok és kiállítóterek az elektromos autók töltőinek felhasználói számára
  • a töltőcsatlakozókon használt előlapok. Piktogramok és fénypontok, amelyek olyan információkat tartalmaznak, mint például az autó töltési folyamatának állapota.
control panels

Milyen követelményeknek kell megfelelnie az autóiparban és az e-mobilitásban a nyomtatásnak?

Az autóiparban használt vezérlőpanelek és előlapok kemény kihívásokkal néznek szembe. Ez alatt értjük például a nehezen lemosható anyagokkal való érintkezést és az időjárási viszonyokat. Ezért kell olyan ellenállással rendelkezniük, amely a külső tényezőktől függetlenül olvashatóságot biztosít.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az autóipar és az e-mobilitás számára milyen fontosak az olvasható és a külső körülményeknek ellenálló termékek. Éppen ezért csúcsminőségű megoldásokat alkalmazunk ennek biztosítására. Minden általunk gyártott alkatrészhez a legjövedelmezőbb technológiát választjuk ki – az előlapok és a vezérlőpanelek esetében ez a szitanyomás. A Graffiti Nyomda az Etisoft Csoportnál a szitanyomásért felel. Az Etisoft Csoport belső együttműködésének köszönhetően a legkorszerűbb nyomtatóberendezések támogatását is tudjuk garantálni. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy kiváló minőséget érjünk el.

Vezérlőpult vs. előlap. Ismerje meg a három legfontosabb különbséget!

Naprakész tudással és megfelelő tanúsítványokkal rendelkezünk a piacon érvényes minőségi szabványokra vonatkozóan. Nyomtatást tudunk biztosítani az autóipar és az e-mobilitás számára. Megfelelünk a legmagasabb minőségi és pontossági követelményeknek, amit az ISO 2768 szabványnak való megfelelés garanciája bizonyít.

control panels for the automotive industry

Szitanyomás – válasz az autóipar igényeire

Az általunk kínált autóipari vezérlőpanelek és előlapok szitanyomással készülnek. Tökéletes pillanat, hogy emlékeztessem Önt arra, hogy a szitanyomás az egyik leggyakrabban használt nyomtatási mód. Kis és nagy volumenű megrendelésekhez egyaránt ideális. A nyomtatás folyamata a festékek speciális finom hálón, azaz szitanyomó lemezen keresztül történő pumpálásából áll. Nyomtatás közben a háló egy része letakarásra kerül. Ez lehetővé teszi egy konkrét tervez létrehozását.

Automatikus szitanyomás – olvassa el, hogyan automatizálhatja a folyamatot ipari méretekben!

Az Etisoft Csoportnál jelenleg szitanyomást végzünk oldószeres tintára és UV technológiára támaszkodó gépekkel. Ezeknek a képességeknek köszönhetően az egyedi projektigényektől függően magas nyomtatási tartósságot tudunk biztosítani ügyfeleink számára. Az általunk használt megoldások lehetővé teszik, hogy az autóipar és az e-mobilitás területén az előlapok és vezérlőpanelek ne csak a termék megfelelő használatához szükséges lényeges információkat tartalmazzák. Sok éves tartóssággal is rendelkeznek a külső körülményekkel szemben.

Az Ön vállalkozásának szüksége van ilyen megoldásra? Lépjen kapcsolatba velünk!

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top