Az APS rendszer – WEB szoftver az ellenőrzési folyamat automatizálásához

6 ápr 2021

Ellenőrzéseket végeznek a vállalatoknál, és a menedzsment a Lean Management filozófiájának megfelelően hajt végre intézkedéseket. Az auditorok rendszeresen járják a gyártó csarnokot, a raktárakat és az irodákat, és ellenőrzik, hogy betartják-e a szabványokat és a szükséges eljárásokat. Az illetékes alkalmazottak értékes időt töltenek az elemzések kézi létrehozására, és az ellenőrzési eredmények néhány nappal később elkészülnek. Elméletileg a cselekvések hatásainak pozitívnak kell lenniük. Gyakorlatilag valóban belefér-e a Lean Management koncepciójába?

Belső auditok és Lean Management

A belső auditok, mint például az 5S, az LPA, az OHS és a TPM olyan technikák és módszerek összessége, amelyek fő célja a munkahelyek biztonságának és magas minőségének megteremtése és fenntartása az alkalmazott működési normáknak, kompetenciáknak való megfelelés ellenőrzésével. Üzemeltetők és a berendezések üzemeltetése. Ez szorosan összefügg a munkakörnyezet megfelelő szervezésével, a szervezeti kultúra javításával és kedvez a folyamatok stabilitásának. Viszont a Lean Management fő célja az anyagok és információk áramlásának csökkentése. Mint kiderült, az auditok lefolytatásának hagyományos megközelítése nem valósítja meg teljes mértékben ezt az elképzelést.

5s, system lean management, audyt 52, oprogramowanie do do automatyzacji procesu audytu

Hagyományos ellenőrzések – hosszú, munkaigényes és drága

A hagyományosan lefolytatott ellenőrzés sok időt vesz igénybe, csakúgy, mint az ellenőrzés utáni értékelések fáradságos befejezése, jelentések és statisztikák készítése. A szakemberek rendelkezésre állása és időbeli erőforrásai nagy értéket jelentenek a vállalat számára, ami azt jelzi, hogy a vállalat működésének ezen területén a cselekvések költségei indokolatlannak bizonyulhatnak.

5s, system lean management, audyt 52, oprogramowanie do do automatyzacji procesu audytu

Itt az ideje egy modern megoldásnak

Az auditok elvégzése és az összegyűjtött adatok kezelése új technológiákkal támogatható. Hogyan lehet ezt megtenni? Olyan dedikált eszköz használatával, mint az APS rendszer (Audit Process Support), amelynek feladata az ellenőrzések lebonyolításának technikáinak és módszereinek megkönnyítése, a Lean Management filozófiájának megvalósítása mellett.

Melyek az APS rendszer kiépítésének konkrét előnyei?

Íme néhány közülük: 

 • felhasználói fiókok létrehozásának és kezelésének lehetősége
 • a vállalat szervezeti felépítésének meghatározása (részlegek, részlegek, területek)
 • egyszerű és egymást követő auditok létrehozása (igen / nem válaszok, pontskála, súlyok)
 • különféle típusú auditok konfigurálása, például:

– 5S (rendezés / beállítás sorrendben / ragyogás / szabványosítás / fenntartás)

– LPA (Layer Process Audit)

– TPM (teljes termelékeny karbantartás)

– ISO (Nemzetközi Szabványügyi Szervezet)

– Létesítmény-kezelés

– OHS (Munkahelyi biztonság és egészségvédelem)

– Viselkedési auditok

 • az ellenőrzési folyamat automatizálása, egyszerűsítése és felgyorsítása,
 • lehetőség összehasonlítani a hatékonyságot a szabványok és eljárások (folyamatos fejlesztési módszertan) fenntartásával a különböző területeken vagy részlegeken, és megfigyelni a trendeket
 • a szabványok és eljárások fenntartásának hatékonyságának növelése
 • a munkahelyek folyamatos fejlesztése és a tevékenységek egyszerűsítése
 • a folyamatok helyességének ellenőrzése
 • szabványok és napi rutinok létrehozása
 • a nem megfelelőségek fejlett nyilvántartása, átfogó cselekvési tervvel
 • a korrekciós intézkedések összehangolása
 • fejlett ütemezési modul
 • a nem megfelelőségek Pareto-elemzése
 • az auditorok folyamatos oktatásának lehetősége kritikus és elfogadható diszfunkciók kijelölésével
 • az alkalmazottak motiválása a normák és eljárások fenntartására
5s, system lean management, audyt 52, oprogramowanie do do automatyzacji procesu audytu

Az eszköz rugalmas, és konfigurálható úgy, hogy beágyazza a szervezeti struktúrát az adott területekhez való kapcsolódáshoz. A megoldás minden felhasználója a kompetenciák hatóköre (a rendszerben betöltött szerepek) szerint működik, a tiszta és intuitív felület lehetővé teszi a funkcionális területek szabad mozgását. Az alkalmazás minden internet-hozzáféréssel rendelkező eszközön és a következő operációs rendszerekkel futtatható: Windows, Android és IOS.

A felajánlott 30 napos ingyenes próbaverzió lehetővé teszi az eszközök funkcionalitásának megismerését, és egyidejűleg annak felmérését, hogy a megoldás megfelel-e a szervezet elvárásainak, és van-e üzleti indoklás a telepítés megkezdésének eldöntésére.

5s, system lean management, audyt 52, oprogramowanie do do automatyzacji procesu audytu

A felajánlott 30 napos ingyenes próbaverzió lehetővé teszi az eszközök funkcionalitásának megismerését, és egyidejűleg annak felmérését, hogy a megoldás megfelel-e a szervezet elvárásainak, és van-e üzleti indoklás a telepítés megkezdésének eldöntésére. Az APS rendszer két telepítési modellben érhető el, a licenc verzióján és a felhőszolgáltatáson alapulva, az alkalmazáshoz való hozzáféréshez magas szintű adatbiztonság fenntartása mellett.

A Lean Management számára a legjobb megoldások keresése szükséges, ezért érdemes igénybe venni azokat a költségmegtakarító eszközöket, amelyeknek köszönhetően a támogatott auditok pozitív és mérhető eredményekhez vezetnek.

Ajánlatkérés

Az APS rendszert 2KMM-mel együtt hoztuk létre, amely ESS partner ebben a projektben.

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top