permanent labelling in pharmacy

Tartós címkézés, pontosság és precizitás az orvosi és gyógyszeripari jelöléseknél

18 jan 2024 - Mariusz Baranowski

Napjaink dinamikus világában, ahol az egészség és a biztonság a prioritás, a patikáknak, a gyógyszergyáraknak és a laboratóriumoknak rendkívül pontosan és precízen kell működniük. A jelölések, beleértve a tartós termékcímkézést, létfontosságúak az egyértelműség, a nyomon követhetőség és az egészségügyi személyzet, a betegek és a laboratóriumi kutatók biztonsága érdekében. A pontosság és precizitás nemcsak mérce, hanem a terápiák eredményességének, az egészségügyi ellátás minőségének és a vizsgálati eredmények megbízhatóságának záloga. Amikor orvosi kivizsgálásra jár, és mintát ad a vizsgálatokhoz, bízik abban, hogy a vizsgálatokat kellő gondossággal végzik el, ami pontos diagnózist eredményez.

De mi történik a mintával, ha az orvosi rendelőben hagyja őket?

A minták állandó címkézése kiküszöböli a hibák valószínűségét

A mintánk, csakúgy, mint bármelyik más, fel van címkézve. A vonalkód összekapcsolja a mintát a tesztrendeléssel. Az ilyen jelölésnek tartósnak kell lennie, és nem reagálhat más anyagokkal. A nyomat nem kenődhet el, nem lehet karcos, röviden, mindennek ellenállónak kell lennie, ami egy diagnosztikai laboratóriumban előfordulhat.

Az ilyen jelöléseknek a legmagasabb színvonalat és minőséget kell jelezniük, és a nyomatnak ellenállónak kell lennie a következők ellen:

  • Szélsőséges hőmérsékletek a sterilizálási folyamatban és a kriogenikában,
  • Alkohol, tisztítószerek és vér,
  • Gyakori kezelés, érintés és súrlódás.

Tekintse meg, mit kínálunk a gyógyszer- és gyógyászati ipar számára

permanent labelling on tubes

Az ilyen magas színvonal minimálisra csökkenti, ha nem kiküszöböli annak a valószínűségét, hogy egy olvashatatlan vonalkód vagy 2D kód miatt hibázzon, vagy megszakadjon a diagnosztikai folyamat.

Színes gyógyszercímkék – nézze meg, mit és hogyan gyártunk az ipar számára!

Az Etisoft által kínált Diamond Resin SP hőátadó festékszalag a megfelelő megoldás az ilyen típusú alkalmazásokhoz. A termék kiváló minősége nem hagyja, hogy a nyomat elkenődjön, így ellenáll az alkoholnak és a tisztítószereknek. Ennek köszönhetően a vonalkódok és a 2D kódok mindig olvashatóak lesznek.

Extrém jelek

Bizonyos esetekben a nyomatnak ellen kell állnia a -196°C és akár +200°C közötti hőmérsékletnek is. A kriogenika és a sterilizálási folyamat az, ami ilyen magasra tette a mércét.

Cryogenic marking

A kriogenikában használt jelöléseknél az olvasható és állandó címkézés garantálja az anyag helyes valamint a beteg hibátlan azonosítását. Ez még hosszú folyékony nitrogénben való fürdőzés után is előfordul.

Hőátadó festékszalagok – tudja mire kell figyelni?

Az Etisoft által kínált Diamond Resin CR szalaggal készült nyomtatás tartós jelölést biztosít, amely megfelel a kriogenika által támasztott összes követelménynek. A gyanta alapú tintának köszönhetően, amely számos kiváló minőségű szintetikus anyaghoz kötődik, tökéletes ellenállást biztosít a karcolásokkal és elkenődéssel szemben zord körülmények között.

Vér- és egyéb folyadékzsákok címkézése

A vérzsák azonosítása és kezelése rendkívül fontos folyamat. Az olvashatatlan címke miatti hiba életveszélyes lehet a betegek számára. A betegek biztonsága érdekében a vértasak címkéjének a teljes életciklusa alatt olvashatónak kell maradnia. Ebben az esetben egy jó minőségű, viasz/gyanta tintával ellátott hőátadó szalag lehet a megfelelő megoldás. Az Etisoft által kínált Diamond Mix Pro hőtranszfer szalag kiváló vonalkód- és 2D-kódnyomtatást, valamint rendkívül magas vérrel és plazmával való érintkezési ellenállást garantál. A szalag kompatibilis a vértasakokhoz általánosan használt címkeanyagokkal.

Blood bag markings

Az orvosi, gyógyszerészeti és laboratóriumi címkézés pontossága kritikus fontosságú a biztonság, a terápia hatékonysága és a vizsgálati eredmények megbízhatósága szempontjából. A technológiai fejlődéssel és a szabályozási változásokkal elengedhetetlen a címkézési folyamatok folyamatos fejlesztése, hogy megfeleljenek a növekvő lakossági, orvosi és laboratóriumi elvárásoknak. Az e területen tett intézkedések elengedhetetlenek az egészségügyi ellátás minőségéhez és a tudomány fejlődéséhez.

RFID technológia a gyógyszerészetben és az egészségügyben. Ismeri ezeket az alkalmazásokat?

Az Etisoft által kínált hőátadó szalagok különböző szélességűek. Ezenkívül kompatibilisek olyan jól ismert gyártók készülékeivel, mint a CITIZEN, a ZEBRA, a TSC, a HONYEWELL vagy a PRINTRONIX.

Megoldást keres a tartós nyomtatásra? Lépjen kapcsolatba velünk!

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top