wszywane etykiety, wszywki odzieżowe, oznaczenia informacyjne, oznaczenia identyfikacyjne, oznaczenia produktowe

Varrható címkék és információk, azonosító és termékcímkék

5 máj 2021

A népszerű ruhacímkék rengeteg funkciót látnak el a termék „életének” minden szakaszában. A végfelhasználó szempontjából a legfontosabb az összetétel, a méret, valamint a mosási, tisztítási vagy karbantartási utasítások, ha a ruházaton kívüli termékeket felcímkézik. A gyártási szakaszban az azonosító címkék szerepét töltik be. Információforrás a nyomon követhetőségi folyamatokban, és az olyan kódokkal ellátott címkék, mint az EAN13, megkönnyítik az értékesítési folyamatokat. A varrott címkékkel jelölt termékek nem csak a textil-, ruházati vagy lábbeli-ipar termékei, bár népszerűségük miatt leggyakrabban hozzájuk kötődnek. A varrható címkéket a kárpitozott bútorok, matracok, ágyneműk jelölésére és azonosító jelölésekként használják az autóiparban is, ahol általában láthatatlanok.

Varrható címkék, ruhacímkék ruhaipar számára

A ruházati iparra, mint minden B2C-iparra, külön törvények vonatkoznak, és a megfelelő címkézés és a márka kitettsége sok esetben hatással van a fogyasztók vásárlási döntéseire. Az igényektől és a jogi követelményektől függően különféle megoldásokat alkalmaznak. Gyakran megtalálhatunk különféle technológiákkal készült varrott címkéket egyetlen terméken. Az egyik megoldás a jacquard szőtt címkék, amelyek állandó felülnyomással rendelkeznek, leggyakrabban a gyártó logójával vagy nevével. Feladatuk a termék márkájának megjelenítése. Tipikus marketingcímkék, amelyek diszkrét helyekre varrva folyamatosan hangsúlyozzák az adott gyűjtemény értékét. Az ilyen címkék előállítását általában szakosodott szolgáltatók végzik.

A hőátadási nyomtatókhoz használt fogyóeszközök széles választéka, amelyeket a textil- és ruhaipar azonosító, információs és varrható címkéinek nyomtatására terveztek, azt a tényt eredményezte, hogy ez a nyomtatási technológia jelenleg ebben az iparban is dominál. Emellett az éppen időben történő nyomtatás lehetővé tette az ilyen címkék használatát a gyártók belső minőségbiztosítási rendszereiben.

wszywane etykiety, wszywki odzieżowe, oznaczenia informacyjne

Kárpitozott bútorok, matracok, ágyneműk, párnák a kerti bútorokhoz, bár minden bizonnyal nem minden olyan termék, ahol azonosításhoz varrott címkéket használnak. Talán a ruházattal ellentétben több információt és részletet tartalmaznak. Sok esetben a bennük található információkat törvény írja elő.

Méretükből adódóan flexográfiai vagy digitális technológiával nyomtathatók. Az így elkészített termékeket gyakran használják a matracgyártók.

A ruházati és könnyűipari címkenyomtatáshoz használt szövetek

A nejlon a legtöbb információ a termékre vonatkozó információk és a mosási és vasalási utasításokat tartalmazó varrott címkék nyomtatására. Sima felülete jellemzi, amely alkalmassá teszi vonalkódok, például EAN nyomtatására.

Példa termékre:

e-9021 – nejlon és az úgynevezett poliészter taft

 • nyomtatás lehetősége a szövet mindkét oldalára
 • mosással, vasalással és vegytisztítással szembeni ellenálló képesség
 • OEKOTEX Standard 100 tanúsítvánnyal rendelkezik
 • dedikált hőátadó szalag Graphite Resin-TX.

A szatén egy „puha” szövet, amely megfelelő arra, hogy jelölje a fehérneműt, a gyermekruhákat és a testünkkel közvetlenül érintkező egyéb termékeket. A nylonhoz hasonlóan a szaténból címkéket és a termékkel kapcsolatos alapvető információkat nyomtatnak. Szerkezetéből adódóan nem előnyös vonalkódok nyomtatásakor.

wszywane etykiety, wszywki odzieżowe, oznaczenia informacyjne, wszywki ręczniki

Példa termékre:

E-9031 – poliészter szatén

 • nyomtatás lehetősége a szövet mindkét oldalára
 • mosással, vasalással és vegytisztítással szembeni ellenálló képesség
 • OEKOTEX Standard 100 tanúsítvánnyal rendelkezik
 • dedikált hőátadó szalag Graphite Resin-TX.

Varrott címkékkel ellátott termékjelölés az autóiparban

A járműipari minőségi előírások és az egyes autóalkatrészek teljes nyomon követhetőségének szükségessége szintén megköveteli a kárpitozott alkatrészek, például az autósülések gyártóitól, hogy megfelelő módon és az ipari szabványoknak megfelelően címkézzék fel őket. A ruházati iparban használt bevarrott címkéktől eltérően a pl. Az autósülések huzatának jelölésére használt bevarrott címkéknek meg kell felelniük a tűzveszélyességi előírásoknak, míg a nyomtatásnak biztosítania kell a termék azonosítását a jármű teljes élettartama alatt.

wszywane etykiety, oznaczenia informacyjne, oznaczenia identyfikacyjne, oznaczenia produktowe, oznaczenia akcesoriów samochodowych

A nejlon és poliészter varrható címkéket leggyakrabban az autóiparban használják. Fehér varrott címkéket használnak a termék azonosítására szolgáló jelölésekhez, és általában el vannak rejtve az ülések belsejében. Fontos elemei a belső minőségi és nyomonkövethetőségi folyamatoknak. A fekete varrott címkék megtalálhatók az autókban, például a biztonsági öveken. A nyomtatáshoz leggyakrabban fehér hőátadó szalagokat használnak.

Példa termékre:

e-9016 – nejlon, az úgynevezett fehér poliészter taft

 • nyomtatás lehetősége a szövet mindkét oldalára
 • mosással, vasalással és vegytisztítással szembeni ellenálló képesség
 • nem gyúlékony szövet (tűzgátló)
 • dedikált hőátadó szalag Graphite Resin-TX

Varrható címkék RFID címkével

Egyre gyakrabban találkozhatunk RFID-címkékkel ellátott varrott címkékkel ellátott termékekkel. Az ilyen típusú jelölések jelenleg a leggyakoribbak az autóiparban, de nem csak. Bevarrják őket az egyik népszerű sporteszköz-lánc által értékesített sportruházatba, ahol ilyen címkékre van szükség.

wszywane etykiety, wszywki odzieżowe, oznaczenia informacyjne, oznaczenia identyfikacyjne, oznaczenia RFID, tagi RFID

Az RFID-címkével ellátott varrott címkék használatának előnyei:

 • az alkatrészek gyors azonosítási folyamata az autóiparban
 • gyors leltár az értékesítési és raktári helyeken
 • gyors szedés és ellenőrzés.

A termékbe varrott címkék kinyomtatására szolgáló hőátadási nyomtatók széles választéka, a kés és a halmozó haladóbb megoldásokban való felhasználásának lehetősége egyszerűvé és olcsóbbá teszi a textilanyagokból készült termékek jelölését.

Ha érdekli lépjen kapcsolatba velünk!

Ajánlatkérés

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top