etykiety RFID, etykiety na pojemniki, etykiety samoprzylepne

RFID címkék visszaforgó anyagokhoz

28 nov 2020

Szállítóeszközök kezelése – miért érdemes leküzdeni ezt a káoszt?

Gyártóüzemeiben szinte minden iparág visszaforgó szállítmányokat használ. Ezek egyebek mellett konténerek, palackok és kocsik, amelyek belső körforgásban vannak, valamint a részlegek között vagy kívül, amikor az áruk eljutnak a végső címzetthez. Néha elvesznek, néha kicsomagolva maradnak az ügyfél telephelyén, és néha előfordul, hogy nem adják vissza, bár kellene a tulajdonosuknak. Nagyobb vállalatok esetében a vásárlásukba fektetett hatalmas mennyiségű pénzről van szó. A szállítmányok intelligens kezelése a megoldás. Megtehető hagyományos módszerekkel (papírdarab, ceruza) vagy vonalkóddal ellátott címkék bevezetésével az ellátási láncban. A leghatékonyabb és legmodernebb megoldás a visszaküldhető cikkek RFID-címkéje.

A visszaforgó csomagolások leggyakrabban műanyagból, fémből, fából és más anyagokból készülnek. Ha kiszámoljuk az értéküket, előfordulhat, hogy elég nagy pénzösszeget fektettünk be beléjük. Alapvetően a tényleges áruk szállítójaként kezeljük őket. Eközben, ha elgondolkodunk rajta, kiderülhet, hogy nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy mi történik velük az egész ellátási láncban. Véletlenül valahol az üzemünk telephelyén, alvállalkozóinknál vagy olyan helyeken helyezkednek el, ahol nem számítunk rájuk. Ennek eredményeként a szállítónak elfogynak a csomagolóanyagai, vagy be kell fektetnie az újakba. Hiányuk „itt és most” összefüggésben lehet a szállítás késedelmével vagy a felesleges pénzköltéssel.

A szállítóeszközök állandó jelölése öntapadó RFID-címkék használatával

Az öntapadó címkék a leggyakoribb típusú jelölések. Az adott alkalmazáshoz megfelelően kiválasztott címke állandó és esztétikai jelölést jelent. Az igényektől függően bármilyen információt elhelyezhetünk, például a vállalat logóját, csomagolását vagy termékazonosítóját, 1D vagy 2D kódot.

Egy ilyen címke egyre gyakrabban tartalmaz RFID címkét is. Ez lehetővé teszi a visszaforgó tételek még hatékonyabb kezelését.

A visszaforgó tételek kezelésének előnyei az RFID rendszer használatával

A sok előny közül érdemes megemlíteni a következőket:

  • nincs szükség a címke közvetlen láthatóságára az olvasás során
  • nagy olvasási távolság
  • sok címke egyidejű olvasása
  • a folyamat gyors lefolyása, azonnali reakció lehetősége a várható hiány vagy összeférhetetlenség esetén

Az elemeken található RFID-címkék lehetővé teszik a mozgásuk felügyeletét és a készlet hatékonyabb elvégzését, valamint a logisztikai folyamatok még könnyebb automatizálását. Ugyanígy a csomagolás kiszállításának és fogadásának folyamatai is sokkal hatékonyabbak. Pontosítás céljából ahelyett, hogy felolvasnánk pl. egy raklapon lévő ládákból származó egyéb kódok elegek ahhoz, hogy a raklapot egy RFID-kapun keresztül mozgassák. Ezután az összes címkét automatikusan beolvassa. Érdemes észre venni, hogy az RFID technológia lehetővé teszi a leolvasást anélkül, hogy a címke látható lenne a szállító eszközön.

Az ilyen típusú megoldás további előnye az a lehetőség, hogy az RFID-címkére további információkat írhatnak (és módosíthatnak), amelyek eredményeként maga a csomagolás válhat információhordozóvá (pl. Termékazonosító, jutalékszám, valamint a teljes / üres állapot).

Az RFID-n alapuló megoldások lehetővé teszik számunkra, hogy szükség esetén számos jelentést és összehasonlítást szerezzen például:

  • a tárgyak szállítási és tárolási körülményeinek kiválasztott paramétereinek figyelése (hőmérséklet, páratartalom)
  • az elemek helye
  • információk a magas vagy alacsony forgatásról
  • a cikk szervizelésének szükségessége

Hogyan válasszuk ki a megfelelő RFID címkéket?

Természetesen, mivel ez a szokásos címkék esetében is fontos, a címke megfelelő megválasztása az elemtől és a felhasználás körülményeitől függően. Ez a megfelelő anyag, ragasztóanyag kiválasztására vonatkozik, de magában foglalja az RFID címke paramétereit is. Ezért az a szállító választása, akinek van tapasztalata ebben a körben, valamint az a lehetőség, hogy végső teszteket hajtson végre az ügyfél telephelyén.

Ha meg szeretne győződni arról, hogy az RFID-rendszer a legjobb megoldás-e az Ön vállalatának, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ajánlatkérés

Hasonló cikkek

Back to top