duct tape

Ragasztószalag az autóiparban

16 aug 2023 - Tomasz Januszewski

Szürke szövetbetétes javítószalag, Duct Tape – mindannyian ismerjük, mert nem egyszer az utolsó lehetőségnek bizonyult… Ez a népszerű szalag tulajdonságainak köszönhetően (az Etisoft egyéb funkcionális elemeihez hasonlóan) az irodában és otthon is használható. Az utóbbi években egyre gyakoribb a gyártási folyamatokban, így az autóiparban is. Hogyan segíti elő a ragasztószalag a gyártási és logisztikai folyamatokat? Ezt az alábbi cikkből megtudhatja.

taśmy duct tape

Autóipari és ragasztószalagos alkalmazások: maszkolás és tömítés

Az autóiparban használt alkatrészek számos technológiai utat járnak be. Emiatt a végső beszerelés előtt megsérülhetnek. A festés és lakkozás során szükséges a felületek pontos elválasztása. A szürke javítószalag sikeresen ellátja a maszkoló és tömítőszalag funkcióját egy ilyen folyamatban. Polietilén bevonatú fólia szőtt hálón és ragasztóanyaggal, amely sokféle aljzathoz alkalmas, ellenállóvá teszi ezt a terméket a mechanikai sérülésekkel szemben, mivel tökéletesen tömít a nedvesség és a por ellen. A széles hőmérséklet-tartomány biztosítja, hogy a felvitt szalag 120°C-os hőmérsékleten egy órán keresztül működjön. Ezenkívül a ragasztószalag precíz tapadást biztosít az egyenes és ívelt felületekhez, és azonnali ragasztást tesz lehetővé.

taśmy i wykroje maskujące

Előnyök:

  • mechanikai ellenállás
  • nedvesség és por elleni tömítés
  • élek gördülésének ellenállása
  • maximális alkalmazkodás a felülethez
  • magas hőmérsékleti ellenállás.

Hogyan tud megbirkózni az autóipar a műanyagok ragasztásával? Nézze meg!

Jelölések a folyamatokban

A szigetelőszalagokat általában körök formájában használják a logisztikában a ragasztómentes logisztikai jelölések ideiglenes rögzítésére. A gumicement lehetővé teszi az elem többszöri össze- és szétszerelését anélkül, hogy maradékot hagyna a felületen.

wykroje mocujące

A ragasztószalagból készült kivágások nem csak szürkék. A 3MTM Duct 3939 más színekben is kapható. Ezáltal megkönnyíti a termékek és félkész termékek kategorizálását, hatékonyabbá téve a gyártási és logisztikai folyamatot. A ragasztószalagok gyakran láthatók újrafelhasználható csomagolásokon, műanyag ládákon, dobozos raklapokon és konténereken.

Etisoft – preferált 3M konverter Nézze meg, miért érdemes ránk bízni!

Előnyök:

  • könnyen eltávolítható ragasztó, amely nem hagy nyomot
  • légköri viszonyokkal szembeni ellenállás
  • sok felülethez tapad

Ha a gyártási vagy logisztikai folyamat megkönnyítését szeretné elérni, a ragasztószalag minden bizonnyal segít elérni ezt. Szakértőnk segít az Ön igényeinek megfelelő szalag és szalagpréselés összeállításában.

Árajánlatért kattintson ide!

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top