Drukarka do etykiet logistycznych

Kisméretű termál transzfer nyomtató logisztikai címkékhez. Melyiket válasszam?

30 márc 2023 - Arkadiusz Krużycki

Minden gyártó cégnek, függetlenül attól, hogy mit szállít, logisztikai címkét kell elhelyeznie a szállítmányon. Ez a megfelelő szállítási címke kinyomtatását és a küldeményre való felhelyezését jelenti. A logisztikai címkenyomtató kiválasztásával kapcsolatos döntés attól függ, hogy hány és milyen méretű címkére van szüksége. Az asztali nyomtató kiválasztásának hátterében az üzlet típusa áll. Ezt a készüléket könnyű kezelhetősége és a tartozékok, például a toner és a tinta hiánya miatt szívesen választják az üzletek és a gyártók, akiknek napi rendszerességgel van szükségük címkékre kis és közepes példányszámban.

A következő szövegből:

  • megtudhatja, mi a különbség az általunk kínált hőnyomtatók között, és mit nyer egy adott modell kiválasztásával
  • eldöntheti, hogy egy hőnyomtató megfelel-e az Ön igényeinek
  • megtudhatja az Etisoft szállítási címkenyomtatóinak kínálatát.

Ezenkívül megismerkedhet a logisztikai címkék öntervező programjával.

Logisztikai címkenyomtatók és a GS1 szabvány

A GS1 logisztikai címke ma már szabvány a logisztikában. Két méretben kaphatók: 105×148 mm és 148×210 mm (150×210 mm). A logisztikában az előbbit gyakrabban használják.

Logisztikai címke GS1. Megfelelően címkézi a küldeményeit?

Íme itt a 4 hüvelykes címkenyomtató GS1 logisztikai címkék nyomtatásához 105 mm szélességgel, amely megfelel a követelményeknek:

  • Citizen CL-S521 – asztali termál transzfer nyomtató

A Citizen CL-S521 egy kis méretű asztali nyomtató küldemények címkéinek nyomtatására, amely lehetővé teszi a hőtranszfer nyomtatást. A nyomtató felbontása 203 dpi. Ez teljes mértékben lehetővé teszi a vonalkódok olvasható módon történő nyomtatását és a kódban tárolt információk, valamint egyéb alapvető leírások elolvasását. Ez a nyomtató felhasználóbarát a fogyóeszközök egyszerű cseréjének köszönhetően. További előny, hogy a nyomtató utólag Ethernet hálózati kártya modullal vagy Wi-Fi kártyával is felszerelhető.

Drukarka Citizen CL-S521
Programozási nyelvEPLII, ZPLII, Datamax
Nyomtatási technológiaTermál
Felbontás203 dpi
Maximális nyomtatási szélesség104 mm
Maximális nyomtatási sebesség150 mm/s
Címketekercs külső átmérője200 mm
Maximális anyagszélesség118 mm
  • TSC TE200 – kiváló minőség alacsony áron

A TSC az asztali nyomtatók nagyon széles választékát kínálja. Az egyik legérdekesebb a TE200 sorozat, konkrétan a TE210 modell. Ha erre a nyomtatóra gondol, a vásárláskor mérlegelnie kell, hogy milyen módszerrel fogja a nyomtatót a számítógéphez csatlakoztatni. USB port, Ethernet port, Wi-Fi vagy esetleg Bluetooth lesz? Ez döntő fontosságú, mert a csatlakozások az alaplapba vannak integrálva. Ez azt jelenti, hogy a nyomtató utólag nem szerelhető fel ezekkel a csatlakozásokkal. A legtöbb asztali nyomtatóhoz képest a TE210 nyomtató meglehetősen nagy házzal rendelkezik, amely lehetővé teszi akár 127 mm-es átmérőjű címketekercsek behelyezését.

drukarka TSC TE200
Programozási nyelvEPL, ZPL, DPL
Nyomtatási technológiaTermál/termál transzfer
Felbontás203 dpi
Maximális nyomtatási szélesség108 mm
Maximális nyomtatási sebesség152 mm/s
Címketekercs külső átmérője127 mm
Maximális anyagszélesség112 mm
  • Zebra ZD421 – az egyik legkisebb 4 hüvelykes asztali nyomtató

A Zebra ZD421 nyomtató a nagy sikerű GK42 és ZD420 sorozat utódja. Ez egy felfrissített nyomtató mind a dizájn, mind az újabb szoftverek tekintetében. Ennek köszönhetően a ZD421 még jobb és hatékonyabb. Jobb, mert jelentősen megnöveli a nyomtatási sebességet. Nagyobb és hatékonyabb, mert műszakonként többet tud nyomtatni, mint a GK sorozat. Ezek jelentős változások. Ez a nyomtató tökéletesen kezeli a GS1 logisztikai címkék nyomtatását. Még a nagy szállító raktárak is zavartalanul működhetnek ezzel a nyomtatóval. A nyomtatót fel lehet szerelni olyan standard tartozékokkal, mint a cimkeleválasztó, vágófej vagy Wi-Fi kártya.

drukarka do etykiet Zebra ZD421
Programozási nyelvEPLII, ZPLII, XML, PDF Direct
Nyomtatási technológiaTermál/termál transzfer
Felbontás203 dpi
Maximális nyomtatási szélesség104 mm
Maximális nyomtatási sebesség152 mm/s
Címketekercs külső átmérője127 mm
Maximális anyagszélesség108 mm
  • Zebra ZT111 – félipari nyomtató nagy igénybevételű munkákhoz

A legújabb nyomtató a Zebra ZT111, bár félig ipari, de ugyanúgy alkalmas a logisztikai láncban való működésre. A nyomtató termikus és hőtranszfer változatban is kapható. Fém burkolattal rendelkezik, amely biztosítja a tartósságot. A nyomtató nagyobb, mint az előzőekben leírt modellek, ami stabilitást és működési folytonosságot jelent. A nagyobb burkolat lehetővé teszi akár 203 mm átmérőjű címketekercsek behelyezését a nyomtatóba. Ez kevesebb megszakítást jelent új címketekercs behelyezésekor. Szükség esetén a nyomtatót fel lehet szerelni címkeleválasztóval, vágófejjel, valamint Wi-Fi és Bluetooth modullal.

Drukarka do etykiet logistycznych Zebra ZT111
Programozási nyelvEPL, ZPL, EPLII, ZPLII
Nyomtatási technológiaTermál/termál transzfer
Felbontás203 dpi
Maximális nyomtatási szélesség104 mm
Maximális nyomtatási sebesség152 mm/s
Címketekercs külső átmérője203 mm
Maximális anyagszélesség114 mm

Logisztikai címkék nyomtatása PDF és ZPL fájlokban titkok nélkül. Nézd meg!

Ha bonyolultnak találja a nyomtató kiválasztását logisztikai folyamataihoz, forduljon hozzánk. A legjobb megoldást ajánljuk vállalkozása számára!

Írjon nekünk!

Ha pedig címkéket szeretne tervezni, beleértve a logisztikaiakat is, ismerjen meg egy olyan programot, amely nem igényel grafikai tervezési ismereteket vagy képzést. Azt is megtudhatja, hogy az etiLABEL program mely nyomtatókat támogatja.

Ismerje meg az etiLABEL-t, tervezzen címkéket önállóan!

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top