sitodruk przemysłowy

Ipari szitanyomás audio/video eszközök és háztartási gépek gyártása számára – 1. rész

23 aug 2022

Sem a digitális nyomtatás, sem az ofszetnyomtatás nem fogja kielégíteni az audio/video eszközök és a háztartási gépipar által generált teljes keresletet a nyomtatás terén. A használati utasítás és a termékcímkék a termék egészének fontos részét képezik. A mai cikkben azonban egy ugyanilyen vagy talán még fontosabb szempontra fogok összpontosítani – az előlapra és a vezérlőpanelekre. Nekik köszönhető, hogy a termék a fogyasztó és a legyártott berendezés célfelhasználója által adott parancsok végrehajtásával képes betölteni rendeltetését. A mai cikkből megtudhatja:

  • Milyen hatással van a jó minőségű előlap és kezelőpanel a berendezések használatára?
  • Azokról a paneltípusokról, amelyek lehetővé teszik a berendezés vezérlését.
industrial screen printing

Az előlap és a kezelőpanel, mint egy eszköz kulcsfontosságú elemei

Az elektronikai berendezés csak bonyolult dísz lenne, ha nem tartalmazna olyan komponenst, amely képes parancsokat fogadni a felhasználótól, aki csak ezután használja ki a megvásárolt berendezésben rejlő lehetőségeket. Vegyük például a mosógépeket. Többféle módot kínálnak egy látszólag azonos tevékenységhez – a ruhák tisztán tartása. A dobba helyezett ruhák típusát vagy színét a mosógép tulajdonosának kell eldöntenie. Itt a szerepet a nyomda veszi át, és a fényelemek ideális elhelyezése vagy a mosógép leírt funkcióinak olvashatósága a nyomtatás minőségétől és pontosságától függ. A nem tartós festékek vagy a helyiségek sterilitására való odafigyelés hiánya olyan helyzethez vezethet, amelyben a még működőképes eszköz elveszíti hasznosságát, mert a használata már nem lesz intuitív.

Industrial screen printing

Az eszközvezérlő panelek típusai

A különféle formájú és típusú elektronikus berendezések által támasztott igények miatt akár háromféle vezérlőpanelt is beépítettünk kínálatunkba. Elvileg ugyanazt a funkciót látják el. Használhatók azonban az eszközön rendelkezésre álló helytől vagy az egyes esetekben rendelkezésre álló képességektől függően.

  • Membránpanelek – főként kezelőpanelként használják különféle fogyasztói elektronikai cikkekhez. Több rétegből állnak, és vékonyságuk ellenére nagyon tartósak. A felső réteg elkészítéséhez átlátszó polikarbonát fóliát használnak. Magas ellenállást garantál az ismétlődő nyomással szemben. A többi rétegen érintkezési pontokkal ellátott vezető utak vannak, amelyek lehetővé teszik a készülék vezérlését. Lehetnek teljesen laposak vagy dombornyomottak, gombok helyén pedig dombornyomásúak. A paneleket leggyakrabban speciális ragasztóréteggel gyártják az alsó oldalon, hogy állandóan csatlakozzanak a készülék házához.
  • Vezérlőpanelek – az elektronikai eszközök és háztartási készülékek elülső részébe beépített elemek. Jelentős dekoratív funkciójuk van, de mindenekelőtt az egész készülék vezérlésére szolgálnak. A vezérlőpanelek szabadon formázhatók, hogy illeszkedjenek az egész készülék formáihoz. Egy ilyen panel könnyen átalakítható érintőképernyős vezérlőpanellel, amely helyettesíti a hagyományos gombokat és gombokat. Ily módon a vezérlőpanelek javítják az egész termék esztétikáját és funkcionalitását.
  • Front panelek – Az eszköz típusától és az általuk ellátni kívánt funkciótól függően kivágott lyukakat tartalmazhatnak a gombokhoz, gombokhoz és csatlakozókábelekhez. Elektromos készülékekben, háztartási gépekben, elektromos szerszámokban és azok akkumulátoraiban használják. Az előlapokon átlátszó mezők is lehetnek, amelyek mögött a készülék által megjelenített digitális üzenetek jeleníthetők meg.
industrial screen printing

Szakértőink az Ön igényeinek megfelelően elkészítik a megfelelő ajánlatot. Számíthat szakértői tanácsokra a készülék vezérlőpaneleinek kiválasztásában.

Ha olyan elő- vagy vezérlőpanelt kíván használni készülékében, amely javítja termékei esztétikáját és funkcionalitását, és olyan céget keres, amely sok éves gyártási tapasztalattal, hasznosságukkal és sokoldalú gépparkkal rendelkezik…

Keressen minket!

Kapcsolat

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top