etykiety RFID, etykiety na produktach, etykieta flaga, oznaczanie przewodów hydraulicznych

Hidraulika tömlők és kábelköteg RFID címkézése

13 jún 2023

RFID az autóiparban

Az RFID (rádiófrekvenciás azonosítás) technológia merészen utat tör magának egyre több iparágban. Az autóipar azon iparágak közé tartozik, amelyek már régen észrevették e technológia alkalmazásának előnyeit. Az iparágban tevékenykedő vállalatok különböző üzleti területein olyan megoldásokat vezetnek be, amelyek megkönnyítik a gyártási folyamatok komponenseinek nyomon követését, egyszerű és gyors azonosítását és hatékony kezelését.

Automatikus klímakábelek jelölése RFID címkékkel

Nehéz felület

Míg sík felületekre a címkék felhordása általában nem jelent nagy kihívást (bár ez itt is változhat), addig az ívelt, szabálytalan alakú felületek esetében ez nem is olyan egyszerű. Például a kábelek, csövek vagy kábelkötegek komoly kihívást jelentenek. A probléma nemcsak a fajlagos felület, hanem az is, hogy nincs elegendő hely a címkék felhordásához. Ilyen például a hidraulikatömlőkön, pneumatikus vezetékeken és kábelkötegeken való alkalmazás.

etykiety RFID, etykiety na produktach, etykieta flaga, oznaczanie przewodów hydraulicznych

Fém jelenléte

Az RFID címkék esetében további figyelembe veendő elem lehet a fém jelenléte, amely, mint tudjuk, nem szövetségese ennek a technológiának. A szabványos RFID-címkék fémfelületekre vagy ilyen komponenseket tartalmazó felületekre történő felhelyezése a kiolvasás hiányát vagy a hatótávolság jelentős csökkenését eredményezheti.

Az RFID alapjai, vagy inkább tények és mítoszok az RFID-ről

És mégis lehetséges

Az ügyfelünkkel közösen kidolgozott megoldások egyike a könnyen felhelyezhető, ugyanakkor nehezen lehúzható és letéphető címkék alkalmazása, úgynevezett „körbetekerésként”, az RFID címkét tartalmazó rész elmozdításával a tényleges termékről.

Az így kapott „zászló” nemcsak az RFID-címke memóriájában tárolt tartalom leolvasását teszi egyszerűvé, hanem több helyet biztosít a vásárlónak kód vagy további szöveges információk kinyomtatására.

Zászló címke alkalmazása. Hogyan automatizálható a kör keresztmetszetű hosszú termékek címkézése?

A megoldás kialakításakor nem csak a megfelelő anyag, a megfelelő ragasztó vagy a legoptimálisabb címkeforma megválasztása volt az egyetlen szempont, amelyet figyelembe kellett venni. Nem kevésbé fontos volt a megfelelő RFID címke kiválasztása, amely zökkenőmentesen működik az ügyfél környezetében, és megfelel a végfelhasználó igényeinek.

etykiety RFID, etykiety na produktach, etykieta flaga, oznaczanie przewodów hydraulicznych

Egy másik probléma a címkék nyomtatása és kódolása a vezető autómárkák gyártói által gyakran meghatározott szabványok szerint, amelyeket szintén figyelembe kellett venni a címketervezés szakaszában.

Automatikus címkézés hengeres termékekhez az autóiparban – Etisoft

A megrendelővel való aktív együttműködésnek köszönhetően sikerült egy univerzális megoldást létrehoznunk, amely különböző átmérőjű termékekre is alkalmazható.

Érdekli?

Lépjen kapcsolatba velünk!

Árajánlat

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top