aplikator etykiet na urządzenia AGD

Címkefelhordó készülék háztartási gépeket gyártó cégek számára

8 márc 2024 - Michał Wąs

A háztartási cikkek ágazatában működő készülékgyártók különféle típusú címkéket helyeznek el termékeikre. Ezek lehetnek marketingcímkék, promóciós címkék, műszaki és szolgáltatási adatokat tartalmazó címkék, névtáblák és energiacímkék. A legtöbb esetben a címkefelhelyezési műveleteket manuálisan hajtják végre a háztartási gépek gyártósorain. Van hozzá egy alkalmazott, akinek feladata a gyártás során a címkézési műveletek elvégzése. Ebben a szövegben arra fogok összpontosítani, hogy a háztartási gépeket gyártó vállalatoknak miért kell fontolóra venniük a címkefelhordó használatát jelenlegi gyártásuk során. Arra is kitérek, hogy milyen berendezésekkel lehet és érdemes őket integrálni.

labels on household appliances

Miért jó megoldás a címkefelhordó a sorozatgyártáshoz?

Szabványnak tekinthető a háztartási gépek gyártásában dolgozó gyártósor-kezelők számára, hogy kesztyűben dolgozzanak. Ez biztonsági okokból, valamint a gyártott termékek minőségének és esztétikájának megőrzése érdekében történik. A címkék kézi lefejtése vagy az automata adagolókból/adagolókból való kiszedés nehéz időigényes művelet. Ez a minőségi és teljesítménycélokra is hatással lehet. Az ütemidő okozta esetleges rohanás miatt fennáll annak a veszélye, hogy nem kerül sor a teljes termékcímkézésre.

aplikacja etykiet na urządzenia AGD

A háztartási gépiparban a sorozatgyártás gyakran rögzített végtermék méretekkel esetleg kisebb változtatásokkal történik. Ez megkönnyíti az automatikus címkefelvitel megoldásának megvalósítását. Figyelembe véve azt a tényt, hogy az ilyen berendezések gyártása során a legtöbb összeszerelési műveletet manuálisan hajtják végre, minden állomáson rögzített maximális ütemidővel, egy automatikus címkefelhordó könnyen integrálható egy ilyen folyamatba. Hatékony és pontos címkefelhordást biztosít a termék ismételt elhelyezése esetén.

Ismerje meg az automatikus címkefelhordót – a használat 5 előnye

A háztartási gépiparban használt pneumatikus megoldások speciálisan kialakított címkefelhordó hegyekkel vannak ellátva. Ami fontos, hogy a termék felületével való érintkezés közben a hegy ne horpassza be vagy karcolja meg a felületet a címke felhelyezése közben. Tökéletes megoldás kis és nagy címkék, valamint lapok felhordására, sík és domború felületekre egyaránt.

labels applied to household appliances

Az ilyen típusú pneumatikus címkefelhordók kis számú mozgatható elemmel rendelkeznek. Ezért sikeresen működhetnek a gyártósoron lévő többi dolgozó közelében anélkül, hogy veszélyt jelentenének rájuk.

Tekintse meg, mit kínálunk a háztartási gépipar számára!

Milyen eszközökkel integrálható az automatikus címkefelhordó?

Ha olyan címkét kell felhelyezni, amelyre egyedi információkat (pl. sorozatszám, vizsgálati eredmény) kell nyomtatni, a pneumatikus applikátor hőtranszfer nyomtatómodullal szerelhető fel. Hasonló helyzet áll elő, ha az alkalmazott címke RFID címkét tartalmaz, és dedikált információt kell írni a belső memóriájába.

A háztartási gépgyártás szektorában működő automatikus címkefelhordó rendszer egyszerűen integrálható opcionális látókamerával vagy kódolvasóval. Közvetlenül a címke felhelyezése után ellenőrzik a címke jelenlétét a terméken, vagy megvizsgálják a helyzetét. Ezenkívül ellenőrizheti a kódokat (vonalkód vagy 2D-kód), a feliratokat/számjegyeket és más megkülönböztető grafikai elemeket, amelyek a címke összetevői. A helyes ellenőrzés felszabadítja a terméket a gyártási folyamat következő szakaszába, biztosítva a helyesen végrehajtott automatikus termékcímkézési folyamatot.

Szeretné automatizálni és integrálni a termelését nyomtatási és alkalmazási rendszerekkel?

Kérjen ajánlatot!

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top