wózki agv, wózek agv, wózek samojezdny, roboty transportowe, roboty magazynowe, roboty autonomiczne, agv wózki, pojazdy agv, pojazd agv, robot transportowy, mobilne roboty magazynow, mobilne roboty transportowe

Automatizált vezetett járművek (AGV) – szállítás megszervezése a korszerű gyárakban

23 márc 2021

A mobil robotparkon alapuló megoldások megjelenése (gyakran AGV-ként emlegetjük őket) az iparban nem ok nélkül forradalomnak nevezhető az anyagszállítás terén. Ez az Ipar 4.0 gyárak automatikus vezetésű intelligens rendszere, amely felváltja a szállítást targonca és raklapemelő segítségével, és lehetővé teszi az áruk mozgatását a kezelő beavatkozása nélkül. Az AGV / AMR mobil szállító robotok nem csak a munkaerőköltségek csökkentését teszik lehetővé, de mindenekelőtt jelentősen növelik a vállalat termelékenységét

wózki agv, wózek agv, wózek samojezdny, roboty transportowe, roboty magazynowe, roboty autonomiczne, agv wózki, pojazdy agv, pojazd agv, robot transportowy, mobilne roboty magazynow, mobilne roboty transportowe

AGV robotokon alapuló intralogisztikai rendszer

Az Etisoft leányvállalata, az Etisoft Smart Solutions által gyártott AGV robotokat az alkatrészek és a késztermékek automatikus és autonóm szállításához használják. Ebben az esetben nem csak maguknak a járműveknek a tervezéséről és értékesítéséről van szó. Az ESS előrelépést tett, és a teljes intralogisztikai rendszert kínálja AGV-k alapján. Az automatizált vezetett jármű (AGV) a komplex rendszer egyik eleme, ugyanakkor elengedhetetlen. Alapja egy termelési terv, amely a missziók irányítását foglalja magában az intralogisztikai folyamatok keretében. Figyelembe veszi a forgalomirányítást és szorosan együttműködik az emberekkel, a gépekkel és a rendszerekkel.

Az ESS által kínált intralogisztikai rendszert kezdettől fogva az ügyfelek igényeinek megfelelően alakították ki. A mérnökök figyelembe veszik a megrendelő által használt ipari üzem infrastruktúrájával kapcsolatos korlátozásokat: módosítják a méreteket, a felhasznált alkatrészeket, valamint az alkalmazott biztonsági és navigációs rendszereket.

Az ESS autonóm robotokat úgy tervezték, hogy az ellátás-menedzsment rendszerbe integrált IntraFleet 4.0 intralogisztikai rendszer irányítása alatt működjenek. Ez lehetővé teszi számos autonóm mobil robot működésének egyidejű koordinálását.

Az intralogisztikai rendszer kiépítésének előnyei

  • az intralogisztika költségeinek csökkentése egy vállalat számára (a folyamatok és a belső közlekedésbiztonság hatékonyságának és kiszámíthatóságának javítása)
  • az intralogisztikai folyamatok optimalizálása (a folyamatelemzés megelőzi a telepítést; integráció az ERP / MES // SCADA rendszerekkel, amelynek köszönhetően nincs szükség a munkavállalók felügyeletére)
  • folyamatos fejlesztés – a rendszer teljesítményének mérése és az összegyűjtött adatok elemzése lehetővé teszi a hatékonyság elemzését és javítását (a lean menedzsmentnek megfelelően).

ESS AGV – egy lépéssel a versenytársak előtt

Az ESS mérnökei nemcsak intralogisztikai rendszert terveztek, hanem a jövő megoldásain is dolgoznak az autonóm intralogisztika területén. Ezek:

  • automatikus akkumulátorcsere-rendszer a HEPIS (High Efficiency and Performance Intralogistics System) uniós projekt keretében. A megoldás működési költségeinek egyidejű csökkentésével növeli a rendszer hatékonyságát.
  • a semmiből felépített autonóm mobil robot (AMR) az EU LOTIS (alacsony hőmérsékletű intralogisztikai rendszer) projektjén belül, egyedi paraméterekkel. A robot -20 ° C alatti hőmérsékleten képes működni (fagyasztók, hideg helyiségek), és a megfelelő konstrukciós megoldásoknak köszönhetően az erős por és a magas páratartalom nem akadályozza.

Mivel az Etisoft Smart Solutions egyidejűleg robotok és szoftverek tervezője és gyártója, könnyen és gyorsan telepítheti a szükséges módosításokat a kínált megoldásokon. Mivel saját maga integrálja megoldásait, teljes ellenőrzést gyakorol a végső hatás felett is.

Ha cége kész a folyamat automatizálásra – keressen minket

Ajánlatkérés

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top