etykiety w automotive

Autóipari címkék – amit az Etisoft kínál az autóiparnak

17 jan 2024 - Joanna Heler Konczakowska

Az autóipari címkegyártás egy speciális és dinamikusan fejlődő terület, amely különféle műszaki és tervezési folyamatokat foglal magában. Bár az autós címkék és jelölések a legtöbb járműhasználó számára láthatatlanok maradnak, az autógyártók számára rendkívül fontosak a járműfejlesztés minden szakaszában és a különböző alkatrészek működésében. Biztosítják a nyomon követhetőséget a gyártás, a készletkezelés és végső soron a jármű használatának minden szakaszában.

Gépjárműcímke-beszállító kiválasztása – az iparág és a címkézés sajátosságai

Az öntapadós címkék számos komponens és tulajdonság keveréke, ezért kiválasztásukat és gyártásukat a szakterület szakembereire kell bízni. Az alkatrészekre és a jármű egyes részeire felhelyezett gépjárműcímkéknek sok éven át olvashatónak és érintetleneknek kell maradniuk, és fokozottan kell ellenállniuk a zord külső körülményeknek. Ezért nem meglepő, hogy az autóipari címkékre vonatkozó műszaki követelmények az egyik legszigorúbbak. Következésképpen az autóipari márka biztonsága, versenyképessége és hitelessége szempontjából elengedhetetlen a tapasztalt címkeszállító kiválasztása. Az Etisoft által kínált megoldások megfelelnek az OEM vagy TIER 1 ügyfelek specifikációiban foglalt globális követelményeknek. Ráadásul az Etisoft vállalatként biztosítja az olyan minőségi szabványok betartását, mint az IATF 16949:2016, és teljes körű PPAP megvalósítási dokumentációt készít ügyfelei számára.

RFID-címkék az autóiparban. Tudja meg, mit nyer!

400 vezető gyár az Etisoft ügyfelei között és 10 000 címkesablon a portfóliójában

Az Etisoft évek óta többek között speciális öntapadó címkék gyártója és szállítója, valamint funkcionális elemek átalakítója az autóipar számára. Ügyfeleink között van világszerte mintegy 400 vezető autóipari vállalat, amelyek számára az Etisoft a kapcsolótábla beszállító. Jelenleg portfóliónk körülbelül 10 000 címkesablont tartalmaz az autóipar számára. A technológiák széles skálája és a sok éves tapasztalat szinte minden alkalmazást figyelembe vesz, beleértve a testre szabott megoldások megvalósítását is.

Nézze meg, mit kínál az Etisoft az autóiparnak!

Ügyfélkörünket évről évre bővítjük, új projekteken dolgozunk. Különösen örülünk azoknak, amelyek a jövő megoldásaihoz kapcsolódnak, beleértve az e-mobilitást és a hidrogéntechnológiát, valamint az RFID-t. Utóbbi a közelmúltban jutott el a BMW és a Volkswagen gyáraihoz.

Címkék gumiabroncsokhoz, kábelkötegekhez, RFID azonosító címkék és egyebek

Mint már említettük, kiterjedt portfóliónk számos címkét tartalmaz, de nem csak ezeket.

Szüksége van UL-tanúsítvánnyal rendelkező címkékre? Olvass tovább itt!

Gyártóként és beszállítóként az Etisoft többek között a következőket kínálja:

  • műszaki címkék (adattáblák, információs címkék, kábel- és vezetékjelölések)
  • speciális címkék (garanciális pecsétek, gumiabroncscímkék, panelcímkék, elektronikus részegységek jelölései)
  • azonosító címkék (vonalkódok, QR kódok, RFID – nemrégiben bővítettük gépparkunkat)
  • funkcionális elemek (beleértve az összeszerelő szalagokat és stancolásokat, szigetelőket, felületvédő fóliákat és kivágásokat, ipari visszazárható rögzítőket)
  • előlapok és vezérlőpanelek
  • használati útmutató
  • vonalkód- és 2D kód-ellenőrzőkkel felszerelt címkenyomtatók
  • Print&Apply eszközök (beleértve a személyre szabott megoldásokat, pl. lehetővé teszik a címke felhelyezését a hengeres alakú részekre)
  • bevarrható címkék.

Hogyan működünk együtt az autóipari ügyfelekkel

Különböző részlegek (technológusok, minőségügyi osztály, értékesítők) szakembereiből álló elkötelezett Autóipari Csapat, akik az iparág szigorú követelményei miatt megfelelő tudással, kompetenciával és szakértelemmel rendelkeznek, foglalkozik az igényes autóiparral való együttműködéssel.

Az APQP-elvek szerint dolgozunk, amelyek igazolják, hogy beszállítóként megértjük-e az összes vevői specifikációt és projektkövetelményt. A szállított termékek csomagolásának és címkézésének módja, valamint a dokumentumok cseréje tekintetében alkalmazkodunk a vásárlói igényekhez. A hatékony és eredményes kommunikáció érdekében bevezettük az EDI (Electronic Data Interchange) rendszert.

Az Etisoft saját laboratóriummal rendelkezik, ahol a teszteket az ügyfél által meghatározott körülmények között és terjedelemben végzik, beleértve a különböző típusú felületekhez való tapadást, a nyírási ellenállást, a hőmérséklet és a páratartalom éghajlati vizsgálatát, valamint a nyomtatás tartósságát. Az együttműködés iránt érdeklődő ügyfeleket szeretettel várjuk bemutatótermünkbe és gyártásunkba, ahol szívesen bemutatjuk, hogyan működik a gyakorlatban a címkegyártást kísérő látásvizsgálati folyamat.

Érdekelt? Kattintson az ajánlatért!

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top