przezroczyste etykiety

Átlátszó fóliacímkék a vezérlőpanel képernyőinek védelmére. Hogyan automatizálható a védőfóliák felhordása

16 nov 2022

Egyre több elektronikus eszközt szerelnek fel vezérlő- vagy információs képernyővel, amelyek célja a működés megkönnyítése és a megjelenített adatok és beállítások jobb megjelenítése. A paneles képernyők felületének sérülés elleni védelme miatt a felületre átlátszó fóliacímkéket, füllel ellátott védőfóliát helyeznek fel. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy a felhasználó az első használat előtt könnyen levegye a címkét. A film gyakran tartalmaz nyomtatott piktogramokat és a készülék indításával kapcsolatos információkat.

A gyártási szakaszban egy ilyen védőfólia kézi felhelyezése nagyon nehéz és időigényes, vagy akár lehetetlen is, ha a dolgozó kesztyűt használ. Ezen túlmenően a tapadó tulajdonságok miatt légbuborékok keletkeznek a felvitt film és a felület között. Befolyásolják a végtermék esztétikáját.

A vásárlói igények kielégítése érdekében az Etisoft olyan eszközt biztosított, amely a vezérlőpanel képernyők felületére automatikus védőfóliát visz fel. A készülék működésének prioritása a következő volt:

  • a lehető legnagyobb alkalmazási pontosság elérése érdekében
  • a légbuborékok számának maximális csökkentése érdekében a film felhordása után.
transparent film labels

Az átlátszó címkék pontosan és esztétikusan alkalmazhatók

A megoldás alapja egy lineáris címkés applikátor. A dedikált mátrixban elhelyezett termék mozgatása során felviszi a védőfóliát és rányomja a képernyő felületére, hogy kiszívja a felesleges levegőt és minimalizálja a légbuborékok kialakulását. A bemutatott megoldásban a címkézendő termék behelyezése és eltávolítása kézzel történik. A felszerelt biztonsági függöny kezelője általi aktiválása azonnal leállítja a készüléket.

A termék mozgási sebessége és a felhordáshoz szükséges címkék adagolása állítható. Azt is az elvárt teljesítmény és a filmfelhordási pontosság függvényében kell kiválasztani.

A termékmátrix cserélhető. Ez lehetővé teszi más referenciák kezelését, és az applikátor biaxiális felfüggesztés-állítása lehetővé teszi a film felhordásának helyének beállítását.

A gép ezenkívül fel van szerelve egy aktív rendszerrel is, amely az elektrosztatikus töltéseket ionizálja a felhelyezett címke felületén. Ezt a megoldást úgy tervezték, hogy javítsa a felhelyezett címke adagolását, és megvédje a képernyő felületét a címke felületét érő nemkívánatos elektromos töltésektől.

A gép módosítások után sikeresen integrálható az automatikus gyártósorba, amikor a szitákat a fő szállítószalagon dedikált mátrixokban szállítják, vagy egy robotkar fogadja.

Ha automatikus alkalmazási megoldásokat keres, keresse a szakértőt!

Kapcsolat

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top