AGV/AMR mobile robots

AGV/AMR: egy intralogisztikai rendszer bevezetés előtti elemzése 6 lépésben

27 nov 2023

A bevezetés előtti elemzés kulcsfontosságú lépés az AGV- és AMR-alapú intralogisztikai rendszerek bevezetési folyamatában. Ennek során szakértőink szoros együttműködést folytatnak az ügyféllel a rendszerrendelési szakasz előtt, hogy felfogják az intelligens mobil robotok által teljesítendő igényeket és követelményeket, hogy az optimális megoldást ki lehessen választani. A bevezetés előtti elemzés célja egy olyan ajánlat létrehozása, amely lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy lássa, milyen szintű befektetést kell terveznie a költségvetéséhez.

AGV-k – a megvalósítás előtti elemzés céljai és fő lépései

Az elemzés célja, hogy felmérje az ügyfél folyamatait és logisztikai infrastruktúráját, majd javaslatot tegyen a teherszállítás AGV-k vagy AMR-ek segítségével történő megvalósítására. A bevezetés előtti elemzés segít a megvalósítás eldöntésében és bemutatja a szükséges beruházások mértékét, valamint a robotizált intralogisztikai rendszer bevezetése után az ügyfél számára elérhető előnyöket.

1. Ügyfél előkészítése

A kivitelezés előtti elemzés megkezdése előtt a megrendelő választ küld a szállítandó rakományra, a környezetre és a logisztikai folyamatokra vonatkozó műszaki kérdésekre, ami lehetővé teszi az üzem jellegének és logisztikai igényeinek jobb megértését.

Analiza przedwdrożeniowa robota AGV

2. Üzemlátogatás

Az ügyfél folyamatának és környezetének kezdeti megismerését követően az Etisoft Smart Solutions szakértője felkeresi azt az üzemet, ahol a rendszert implementálni kívánja, hogy megértse a folyamatok sajátosságait.

3. Találkozók és kérdésfejlesztés

 • A rendszer működésének és megvalósításának céljának leírása.
 • Meglévő folyamatok elemzése a robotizálás előtt.
 • Környezeti és folyamatfeltételek meghatározása mobil robotoknál.
 • Az AGV/AMR típusának kiválasztása.
 • Koncepció a közlekedés megvalósításához.

4. A rendszer működési térképe

Rendszerműködési térkép kialakítása, figyelembe véve a járművek útvonalát, töltőpontjait, logisztikai pontjait, akadályait.

Hogyan szervezzük meg a közlekedést egy modern cégben? Olvass róla!

5. Biztonsági elemzés:

A rendszer működésének általános biztonsági elemzése és a vészhelyzeti intézkedések megbeszélése.

6. Megvalósítás előtti elemzési dokumentum:

A végén az ügyfél kap egy dokumentumot, amely tartalmazza a javasolt megoldást, az elemzési eredményeket, a javasolt AGV-k/AMR-ek számát és a rendszer teljesítménymutatóit. Bemutatjuk a határidőket és a lehetséges megvalósítási ütemtervet is. Egyúttal árajánlatot adunk a rendszerre és annak karbantartására.

Miért érdemes a bevezetés előtti elemzést használni?

A bevezetés előtti elemzés nem csupán egy ajánlattételi szakasz. Ez egy lehetőség azoknak az ügyfeleknek is, akiknek nincs világos elképzelésük arról, hogyan kell működnie egy intralogisztikai rendszernek. Az Etisoft Smart Solutions szakemberei által végzett elemzés segít a döntéshozatalban, felvázolva a beruházások és a haszon mértékét a robotrendszer bevezetése után. Különösen akkor érdemes élni ezzel a lehetőséggel, ha a rendszer működéséről homályos az elképzelés, és sok kérdés merül fel.

Mit kap az ügyfél az elemzés elvégzése után?

A bevezetés előtti elemzés eredményeként az ügyfél az ESS-szel együttműködve megkapja a javasolt megoldást tartalmazó dokumentációt, amely az intralogisztikai rendszerre vonatkozó árajánlat alapjául szolgál. A bevezetés előtti elemzés többek között a következőkből áll:

 • megoldás, beleértve a rakomány szállításának módját, az AMR típusát, a navigáció típusát, a rakomány felvételének és leadásának módját
 • javasolt elrendezés a robotútvonalakhoz
 • az átvételi, leadási és cselekvési pontok helye
 • teljesítményszámítások eredményei
 • javasolt számú AGV/AMR
 • szükség esetén az ügyfél infrastruktúrájának módosítása
 • az infrastruktúra megvalósításra való felkészítésére vonatkozó irányelveket.

Összegzés

Összefoglalva elmondható, hogy a bevezetés előtti elemzés az intralogisztikai rendszer bevezetési folyamatának kulcsfontosságú lépése, amely egyrészt a beszerzési folyamat biztonságát biztosítja, másrészt átfogó jövőképet és egyedi szükségleteikre szabott ajánlatot.

Csökkentse a kockázatot, rendeljen meg egy bevezetés előtti elemzést. Kérjen árajánlatot!

Kategóriák

Hasonló cikkek

Back to top