Adam fotói a PhotoVogue-ban!

6 ápr 2021

Adam Jeżewski barátunk fotói szigorú válogatáson mentek keresztül, és a fotózásnak szentelt PhotoVogue weboldalon szerepeltek. Ez a Vogue magazin – a divatvilág legfontosabb női magazinjának – olasz weboldalának része. Kiadóként is értékelik a csúcsminőségű fotókat.

A PhotoVogue a fotósok platformjaként mutatkozik be, amely lehetőséget nyújt számukra tehetségük bemutatására, és lehetőséget biztosít a nemzetközi kiállításokon való részvételre. A legjobb fotósokat szintén a New York-i ügynökség szárnyai alá vonják, amely többek között a fotósokat is támogatja.

Mielőtt a szerzők által küldött fotók eljutnának a PhotoVogue adatbázisba, szigorú válogatáson mennek keresztül. Az internet tele van művészek bejegyzéseivel, akik még mindig megpróbálnak eljutni ebbe az elit csoportba. Adamnak hatszor sikerült meggyőznie a lektorokat a fotóival. Hegyi hangulatokat és tájakat foglalnak magukba, amiket Adam nagyszerűen érez, és amit mi csodálunk benne.

Átadjuk a szót Adamnak, hogy beszéljen nekünk a díjazott fotókról

  1. kép: A fénykép a Pieninyben található Wysoki Wierch csúcsáról készültek. Gyakran járok fotóműhelyekbe a Fotograf w Podróży-val. Íme egy fotó egy ilyen műhelyből. Sok tanulás, fotó és nagyszerű emberek. Ez volt az első fénykép, amelyet a weboldal jóváhagyott, és azonnal eljutott a főoldalra, mint a „Best of PhotoVogue”.

2. kép: Fotózás a Magas Tátrában. A fényképek a napkelte után készültek Chleb tetején, a Chata pod Chlebom hegyi kunyhó felé vezető úton. A körülmények meglehetősen gyorsan változtak. A csúcson álltam, ahol a látótávolság egy méter volt, majd néhány perc múlva távoli csúcsokat csodálhattam.

3. kép: Fotózás Podhale-ban. A fotók a napfelkeltét követően Wdżar-on készültek. A felvonóval felértünk a tetejére, hogy megnézzük, milyenek a körülmények, mivel alul mindent köd borított. Wdżar csúcsán a köd felett voltunk, és a látvány lenyűgöző volt.

4. kép: Az erdő Okuniewo közelében. Futottam a barátaimmal a Kampinos-erdőben, a Kampinos-erdő fő ösvényén. Másnap elmentem sétálni. Megfogadtam a szabályt, amely szerint mindig vigyél magaddal a fényképezőgépet. Soha nem tudhatod, milyen feltételekkel találkozhatsz.

„Ami a PhotoVogue portált illeti, megpróbálom szisztematikusan feltenni a fotóimat. Néha jóváhagyják őket, ami boldoggá tesz. Eddig négy fényképet választottak ki. Itt láthatók. A fotóimat a ViewBug-ra is felteszem. Sok fotó van itt a fényképes kalandjaimból (most 173) és nagyszámú követői csoport, 4668, ami még mindig növekszik. „- mondja Adam.

Emlékezzünk arra, hogy barátunk fotós útjai során eljutott az USA-ba, Kubába, Patagóniába – Chilébe, Argentínába, Tierra del Fuegoba és Norvégiába. A tervek szerint a legközelebbi úti célok, azaz Izland, Skócia, a Feröer-szigetek, Madeira, a Dolomitok, Norvégia (természetesen az északi fények fényképezéséhez Lofoten, Tromso).

„Különösen szeretem a tájképfotózást, ezért keresem a hegyeket. A csúcs elérése, az éjszakai tartózkodás és a napfelkelte valami különleges dolog. Ezek néha nagyon nehéz utak. Egy hátizsák fotós felszereléssel, hálózsák plusz étel, ruha több kiló, amelyet fel kell vinni a hegycsúcsra. Az utazásokkal kapcsolatos összes terv a tájfotózásra koncentrál. A hegyek igazi kihívást jelentenek, de valami egyedülállóval is szolgálnak. A hegyekben legyőzheted saját gyengeségeid, átlépheted a határokat és kommunikálhatsz a természettel. Amikor mindenki alszik, a felhők felett vagy, és megfigyeled, hogyan jelenik meg a fény a láthatáron. Ezek értékes pillanatok. Még szebb, ha megoszthatom az ilyen pillanatokat hozzám közeli személyekkel. Néha ilyen utakon járok a barátaimmal, és mindezt együtt élhetjük meg. Hegyi ösvényekre indultunk az Etisofttal is. Remélem, hogy ebben az évben képesek leszünk vállalni ilyen hegyi kihívásokat ”- mondja barátunk.

PHOTO: Aneta Mikulska / Patrzę Kadrami

A gliwicei Adam Jeżewski 2003 óta az Etisoft tagja. 2013 óta gyártási vezető. A tájfotózáson kívül a portréfotózás és az utcafotók is érdeklik.

Hasonló cikkek

Back to top